Bloggen om Becciebus

Gott Nytt År

Ja, det vill jag hälsa er som tittar in här, vare sig vi känner varandra eller inte! 

Äntligen har det kommit lite snö här i Mälardalen, det är vitt och vackert. Några minusgrader också, och kallare ska det bli de närmaste dagarna. Fågelmaten jag hänger ut går åt i ett nafs, det är tjockt av framför allt talgoxar och blåmesar här. Men hundarna är bara halvpigga på att gå ut, det är nästan kramsnö och de får stora snöbollar på benen, nästan så att de får svårt att gå. Varje gång de kommer in får jag duscha av benen på dem, därför önskar jag lite kallare väder, då går det bra.

Nelly och Hilda är parade, nu är det bara att vänta på tecken. Nelly har jag gott hopp om redan, jag tycker hon börjar bete sig med en värdighet som bara anstår en blivande mor. Hilda får vi vänta på lite till. Jag ska lägga in mer information under fliken Valpar. 

Jag har precis anmält mig till Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning på distans. Jag har ännu ingen aning om när kursstart är, men den informationen hoppas jag snart kommer. Mycket spännande, jag hoppas på många lärorika stunder. Jag hade gärna gått kursen på sal, men bor man som vi gör så är det långt att åka. 

 


Nelly är parad

Ja, det har gått nästan två veckor redan sedan första parningen. Eftersom 

2015-06-02 16.36.37 (Medium)hanen i fråga, Chip, bor hemma här så har jag helt enkelt låtit dem para när det funnits intresse. Ja, inte precis som de velat naturligtvis, utan vare sig tillsyn eller hur ofta som helst. Så kul har de inte fått ha det   Chip är så tydlig, från att en dag möjligen kosta på sig en liten nosning på tiken till nästa dag med fullt påslag, därefter fullt intresse i det här fallet åtta dagar, och så dag nio ... inget intresse alls igen. Duktig kille det här!

Går allt som jag hoppas så väntas dessa valpar komma runt 5 augusti

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius