Bloggen om Becciebus

Stockholms hundmässa blev Elsas show

Luciahelgen var vigd till Stockholm Hundmässa i Älvsjö. En helg som verkligen blivit årets höjdpunkt för på programmet stod både utställning på lördagen och att representera vår ras och vår rasklubb under hela helgen. Samma sak gällde vännen Annica som hade ungefär samma upplägg fast för bullmastifferna. Enklast blev alltså att boka in oss på hotell i närheten, så så fick det bli.

Elsa och jag hälsar på i bullemontern

Klubbens ordförande och vice sådan hade varit på plats redan på fredagen och byggt vår monter, den blev verkligen jättefin. Skönt med staket runt så hundarna kunde gå lösa inne i montern. Där befann jag mig många timmar under helgen tillsammans med andra från vår klubb, bland annat med min partner in crimes Susanne Wiik. Hon och jag var dessutom med på rasparaden i stora ringen under lördagen, jag med Elsa och Susanne med kullsyrran Engla. En riktigt häftig upplevelse som jag (med både Elsa och Engla) gjorde om på söndagen men då tillsammans med Lisel och hennes Viki. 

Lisel (och Viki) berättar för intresserade om våra bolonkor Chip och Engla chillar i montern

På lördagen var det utställning. Det var hela 29(!!!!) bolonkor anmälda och jag har för mig att 25 kom. Hundar från våra grannländer Norge och Finland var också på plats, så himla kul! Jag hade med mig Chip och Elsa. Chip i championklass fick tyvärr nöja sig med ett VG den här gången, ej i päls och smal underkäke ... jaja. Så kan det gå ibland. Så var det då hans lilla dotter Elsa som gjorde debut i juniorklass. Hela sju tikar i den klassen var på plats, och kan ni tänka!! Elsa fick Excellent, Ck och vann klassen. I bästa tikklass kom hon trea och fick reserv-certet. Och blev dessutom Nordisk Juniorvinnare -16. WOW!!! Lycka till tusen... mitt lilla yrväder Elsa-Pälsa 

Jag och Elsa tillsammans med vinnande juniorhane Chay-Cvet Vinny Vrch med matte Lena Johansen Elsas snygga rosett

Med Chip hade jag och Susanne dessutom en avelsgrupp, det hade Mellvin's Fantstic Hilmer också. Chip och hans avkommor vann den här klassen, men sedan vann Mellvin's uppfödargruppen före Susannes Stensöbäcken's så jag tror alla känner sig nöjda och glada. Det är faktiskt, så vitt jag och de jag talat med, allra första gången i hela norden det är med någon avels- eller uppfödargrupp alls, så det här är stort! 

Avelsgruppen

Lillbritt Olofsson Ljunggren (Stensöbäcken's Doris) Hans Wiik (Stensöbäcken's Engla) Anita Fromm Al Kamar (Stensöbäcken's Dexter) jag (Stensöbäcken's Elsa) och Susanne Wiik (Sozvezsie Diany Feldfebel Fintislyu) 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«oktober 2023»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Ebbas valpar har flyttat
Runda magar
Lägesrapport i juletid
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer
Väntan på tecken
Vi hoppas på valpar i april

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015