Bloggen om Becciebus

Stella

Så har jag äran att presentera vår nya lilla stjärna Russkaya Roskosh Utrenaya Zvezda som kom flygande ända bort från Nobosibirsk igår. 475 mil bort på ett ungefär. Hennes uppfödare Larisa Verentennikova kom till Arlanda med henne och hennes kullsyster som ska bo i Vallentuna. Stella ska bo hos Susanne W uppe i Hudiksvall, men vi äger henna tillsammans, 50/50. 

Vi hade en härlig dag med flera vänner som mötte upp på Arlanda, Susanne och jag var självklart där och tog emot Larisa när hon kom ut genom tullen på Arlanda. Hon blev så glad att någon stod där och tog emfot efter den långa resan. Snart anslöt också Birgitta och hennes dotter Julia som skulle hämta den svarta lilla kullsystern, och Annika N som tidigare köpt en annan valp från Larisa. Vi slog oss alla ner vid ett bord på 7eleven och där blev vi sittande i några timmar med fika, papper och hundar. Vi trodde kanske att personalen på fiket skulle irritera sig på oss, för vi bredde ut oss med mycket folk, många hundar, vagnar och dessutom lyckades vi blockera deras varuintag. Men idel glada miner. Vilken härlig personal!!!!! 

Susanne W, jag, Larisa, Birgitta och Annika

Susanne och jag hade varit lite ängsliga, som man ju är när man ska få en fyra månader gammal valp som man bara sett på fotografier och någon liten filmsnutt. Skulle hon vara ynkligt liten? Skulle hon vara darrande rädd?  Allt kom på skam. En glad sprallig och orädd lagom liten fröken mötte oss nyfiket när vi öppnade transportburen. Vilket ljuvligt charmtroll. Vi känner oss båda riktigt nöjda så här långt, och hon har redan busat sig in i sin nya flock uppe i Hudik. Stella och Susanne


Utställningar i oktober

Det är den 18 oktober idag, och faktiskt dags att slutsummera månadens utställngar redan. Det är inte så många så här års, utomhussäsongen är definitivt slut och det som sker får är inomhus. 

1 oktober var det lilla lhasan Ebba som fick prova på valpklass 4-6 månader igen. Det blev en kort resa till Sollentuna där Tibethund hade sitt arrangemang. Matte (läs; jag) var mycket trött efter att ha jobbat hela natten, men med lite spännande hundsdhow framför sig piggnar man till. Som tur är var husse med, och bilen framfördes av honom. Det var nog lugnast.

Den här gången var lillhunden mer sugen på att gå fint i ringen än sist (då hon satte sig på rumpan och tyckte att hon satt bra där). Jätteduktig liten tjej! Hon fick sitt HP och som enda tikvalp i rasen så slutade hon sedan BIM mot en riktigt fin liten hane ägd och visad av Annika Ulltveit-Moe.

Tibethund

I helgen som var, 15 oktober var det dags för SKK Sundsvall. Det blev ingen resa upp för mig på grund av jobb. Jobbar jag helg så har jag tre nätter efter varandra och så mycket semester har jag  tyvärr inte kvar i år. Men Susanne på Stensöbäcken's åkte med sötaste lilla Heaven. Succé!! Hon gjorde sin premiär i juniorklass på Eckerö, men det tillhör Finland. Nu var det första gången i Sverige och kan man tänka sig! Hon fick CK, Cert och slutade BIM!!! Jag satt hemma och fick direktrapportering via Messenger, härligt! 

Sundsvall okt 16

BIR är Chay-Cvet Vinny Vrch ägd och visad av Bente Johansen, domaren är Hans Almgren.

Om ett par veckor är det dags för SKK Växjö. Som jag INTE skulle till. Men man kan alltid ångra sig, så jag anmälde Mark och Ewy (premiär) i juniorklass och Ebba i valpklass. Det blir ännu en supermysig helg med Annica och bullmastifferna. Men jag hoppas vi inte avrundar denna resa lika illa som den till samma ställe förra året. Det var då, precis när jag kom hem, som Oboy, då fyra månader, rymde och försvann. Och inte hittades först två dygn senare. 

Tråkiga saker händer också. Vår lilla katt Tigerlilja dog helt oväntat en dag. Hon blev hittad på sin absoluta favoritplats, uppe på taket. När hon plockades ner var det redan försent, livet hade flytt. Hon blev 15 år. Vila i frid lilla kisse 


Svenstavik

Idag har det varit hundutställning igen, uppe i Svenstavik den här gången. Tyvärr hade inte jag möjlighet att fara dit själv, så en av hundarna här hemma fick skjuts upp till Hudiksvall i torsdags så att han kunde få åka på showen tillsammans med andra Susanne-matten. Med sig, förutom Oboy, hade hon vår gemensamt ägda Heaven i valpklass och Chips dotter Engla (som numera bor hemma hos Susannes dotter Hanna i Lycksele) Tur var det för det gick helt strålande. Storslam för kennel Stensöbäcken's. Engla blev bäst i rasen, BIR och Oboy bäst i motsatt kön, BIM. Lilla Heaven blev BIR i valpklass. 

BIR o BIM Vännäs

Oboy visas här av Susanne och Engla av Hanna. 

 

BIR valp Svenstavik

Lilla Heaven med Susanne, bästa hane i valpklassen blev Ramita de Palma Benji, som bor i Norge. Och domare för dagen var Tarja Löfman, Finland

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«oktober 2023»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Ebbas valpar har flyttat
Runda magar
Lägesrapport i juletid
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer
Väntan på tecken
Vi hoppas på valpar i april

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015