Bloggen om Becciebus

Ewy flyttar hemifrån

Ewy flyttar

Så sorgligt och bra något kan kännas på samma gång. Vårt lilla Ynkepynk Ewy har fått flytta hemifrån till en ny familj utanför Sala. Helt plötsligt stod den rätta familjen bara där och önskade sig henne så hett. Och jag som så länge önskat att hon skulle växa till sig och bli liiiiiite större insåg att nu var det nog ändå dags att inse att Ynkepynk förblir en liten tjej på bara just över tre kilo. I min värld lite för liten för att bli en kenneltjej som ska kunna bli mamma. Vi saknar henne redan enormt, hennes superglada sprudlande sätt, det går inte att efterlikna. Det kommer att bli så tomt, men jag vet samtidigt att hos den här familjen får hon det bäst i världen! 


Växjö

Första helgen i november var det dags för SKK's utställning i Växjö. Anmälda var Ewy och Mark i juniorklass och i valpklass för lilla lhasan Ebba. Som ofta reste jag och väninnan StrollerAnnica tillsammans. Ni kan tänka er; Två glada kvinns i en bil med all packning (bland annat en hundkärra, hopfälld visserligen men ändå), tre småhundar och två bullmastiffer i 65-70kilosklassen. Det går! 

Vi körde ner förra fredagen och i lördags var det bullarnas dag. Unge Gossip blev BIR av elva hundar, otroligt roligt! Alla bullmastiffägare blev ombedda att stanna kvar till efter sista hund var bedömd i ringen, de önskade genomföra en domarexamination för rasen och då vi vet att det ofta är knepigt att få till sådana, speciellt för raser som oftast inte har så stora anmälningstal, stannade vi och tre ägare till kvar. Dessutom fick bullen Nisse, som bara var med som mascot, också vara med. Jag fick visa upp den underbara Gossip ... så roligt det var! Att visa en stor hund för tre domare kräver dessutom några varv i spingtakt, det är jag ju inte så van vid 

 

Växjö 2016

 

Söndagen var för de små.

 Tyvärr gick det inte vidare värst för mina bolonkor, det blev blått för Mark och tyvärr bara gult för min lilla Ewy, som för dagen gjorde premiär i valpklass. Tråkigt, men så kan det gå och jag hoppas på bättre bud en annan gång. Lilla Ebba däremot fick HP och blev BIR-valp med jättefrin kritiksedel. Hon är så kavat och duktig, och söt 

Direkt efter bedömningen körde vi tillbaka till vår stuga i Evedal för att snabbt städa ur den och checka ut. Vi hade fått oroliga påminnelser från flera håll om att ett vidrigt snöväder var på väg och riskerade att göra trafiksituationen riktigt besvärlig. Med nära sex timmars resa hem så ville vi komma iväg. Men vi hade tur och såg inte många snöflingor, vi befann oss i absoluta ytterkanten och kunde köra hem i utmärkt väglag. 

Men hur det är, så har vintern kommit redan nu. Här hemma har vi gissningsvis fått mer snö redan än vad hela förra vintern bjöd på. I början av veckan snöade det rätt stora mängder och världen är helt vit. I Stockholm var trafiken totalt lamslagen i ett par dagar. Jag måste säga att jag är så tacksam att bo som jag gör. Lugnt och lantligt och med en vettig bil med bra däck kommer man långt. Härligt! 

Hemma november


Valpshow i Bro

I lördags ordnade Stockholms Kennelklubb (STOKK) en valputställning på Bro Park, den nya galloppbanan som har fått ersätta den numera nedlagda Täby Gallopp (där ska det byggas bostäder). Jag hade anmält mina två småfröknar. Dagen bjöd på sol och skön värme, och tur var det för vinden var inte nådig, det var kulingstyrka på vindarna och det märktes då verkligen.

 

Blåsig dag i Bro

Ebba gjorde sin debut, hon var med i klassen för de allra yngsta (4-6 månader). Bortsett från att hon antingen skuttade i ringen eller gjorde tvärnit gick det ändå så pass bra att domaren gav henne ett HP och som enda lhasa apso därmed en BIR-rosett. Hon har tiden för sig den lilla gosenosan. 

Så blev det dags för Ewy (valpar 6-9 månader), hon är med sina sex och en halv månad något duktigare att föra sig i koppel och hängde glatt med, stod fint på bordet och allt. Duktig tjej. Det blev HP och BIR för henne också. Ja, hon var den enda bolonkan hon också, men jag blir lika glad och stolt i alla fall. Tjejerna var glada och hade rolig, och då hade jag det också. 

Så blev det dags för gruppfinal för vardera klass. Ebba blev oplacerad i sin, domaren sa att hem och öva lite, hon är verkligen jättefin! Så nästa klass, vi var tio från början. Jag blev häpen när vi blev kvar efter första gallringen. Fem kvar .. sedan fyra. Till slut satt jag och en dam med en liten mops kvar. Ewy fick den rosa rosetten Min lilla ynkepynk blev BIG1   Helt fantastiskt, så roligt!  Domaren, som heter Gunilla Albrigtsen, tyckte verkligen mycket om henne! Tyvärr kunde inte Pär komma fram och ta bilder på oss eftersom han hela tiden hade en valp att ta hand om. Men jag hade tur, för en för en helt ny bekantskap, Soile Tankka från Finland, tog några fina kort. 

Ewy BIG1   Jag och Ewy

I BIS-finalen blev vi oplacerade, där var många vackra hundar och dessutom hade Ewy kroknat vid det laget. Dagen blev väldigt lång så hon var ruskigt trött och orkade inte med att visa upp sig längre. Men summa summarum, en härlig dag!!!!  

Ewys kritik  Ebbas kritik


Askersund

Idag har vi varit iväg till Askersund på utställning. Vädret var oroväckande kallt, regningt och blåsigt här hemma när vi gav oss av tidigt i morse, men vi hade tur; även om det inte var någon större värme så bestämde solen sig för att lysa på oss denna dag. Härligt! Anmälda till dagens show var Mark, Oboy och Ewy som det var premiär för. Dessutom fick lilla Ebba följa med för att liksom vänja sig med det här livet. 

Ewy som nyss fyllt sex månader debuterade alltså i utställningsvärlden idag. Det var två valpar idag, det var lille Wilde som är jämngammal, ägd av Annika och Lena Nilsson, som gick i hanhundsklassen. De båda små fick varsitt HP, hederspris och Wilde tog hem BIR och Ewy fick BIM-rosetten. Båda valparna var så duktiga, glada små prickar 

Ewy Askersund

Efter detta var det dags för juniorhanarna, och eftersom jag hade Mark och Oboy anmälda i samma klass behövde jag lite hjälp. Pär hade gått in om det inte funnits något annat sätt, men snälla Annika Nilsson ställde hjälpsamt upp och visade Oboy. Det gick hur bra som helst! Visst tittade han lite efter mig ibland, men han uppförde sig hur bra som helst. Men så är Annika riktigt duktig också!

Oboy fick ett Excellent men inget CK idag, och för Mark blev det ett Very Good. Visst önskar man sig mer, men sådär är det. 

Ebba då, som var med utom tävlan. Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av den valpen. Hur cool och kavat som helst tuffar hon med in på utställningsområdet med allt virrvarr av människor, hundar, tält och annat överallt. Sedan bara är hon liksom, spanar runt, chillar och verkar trivas hur bra som helst. Jag tror allt hon charmade en och annan den här dagen :) Jag hade hoppats hinna titta på bedömningen på lhasorna också, men vi var i ringar en bit från varandra och skulle in ungefär samtidigt. Så tyvärr missade jag dem. Jag vill ju börja spana lite där och möjligen bekanta mig lite med folk också. Men det blir fler tillfällen. 

Nu chillar jag och jyckarna i soffan med smågodis och te. Husse har åkt och jobbat. Vi mår gott! 


Ewy och lilla fröken lhasa


Ewy koppeltränar

Nu blev det liksom vardag här hemma. Jag tyckte det var mysigt att ha flera småvalpar här hemma, men nu när båda killarna har flyttat så märker jag hur lugnt det blev med bara en liten. Nu slipper Ewy konkurrera om uppmärksamheten, och jag kan fokusera på hennes utveckling på ett annat sätt. Det är lite enklare att bara ha en som ska koppeltränas till exempel. Hon är så fin den lilla fröken, helt ljuvlig och lika prillig som sin halvsyster Elsa och pappa Chip. Hon verkar inte ha ärvt mycket av sin mors värdiga sätt 

13036621_10207479791286939_1829047292_oI Slovakien växer och frodas den lilla lhasavalpen som nog ska kallas Ebba. Eller Lova. Eller Lovis. Idag är hon 16 dagar gammal. På bilden här intill är hon 12-13 dagar och ögonen har precis öppnats.

Handpenning är skickad. Och idag bokade jag faktiskt flyg till Wien som blir enklast att resa till. Till Bratislava går mycket få flyg från Sverige men det gör inget. Det är inte mer än fem mil mellan städerna. Det blir att hyra bil vid flygplatsen, och maken och jag har bestämt att bo två nätter och leka lite turist också. Det kommer att bli underbart, jag längtar så! 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik