Bloggen om Becciebus

Stella och Heaven på utställning

16832838_10208435593596281_838691542_o

De här två förtjusande damerna har varit på en liten inofficiell utställning i Söråker idag, tillsammans med matte och husse Susanne & Hans. Som synes har det gått jättebra; Stella blev BIR valp, och Heaven BIR. Kritiklapparna lät inte skämmas för sig de heller! 


Stella och Heaven hälsar

Stella 5 månader, Heaven 13 månader

Det här är Stella och Heaven, de två små prinsessorna som jag deläger men som bor i Hudiksvall hos vännen ch kollegan Susanne Wiik. Som de prinsessor de är är det självklart att de ska vila på soffkuddarna. Ska det vara fint så ska det :) 


Stockholmsmässan

15356633_10154077160386200_8966882229682391961_nSå har tiden gått igen. Jag inbillade mig att när jag övergick från att jobba dag till att gå ner i procent och jobba natt skulle ge mig massor av tid. Åh, det har det ju faktiskt gjort på många sätt, jag stressar inte alls på samma sätt längre, hela jag mår bättre och jag har massor av mera tid att vara med mina hundar. Det har till och med blivit så bra så att jag hinner åka och sköta min häst igen, efter två år som han varit helt utlånad. Nu hjälps vi åt, hans nya familj och jag. Det känns bra! 

Sedan jag skrev sist så har det varit två utställningar i Stockholm, Lilla Stockholm och Stockholm hundmässa dagarna efter varandra. Lilla Stockholm, på fredagen gick strålande för vår lilla Heaven som slog till och blev BIR samtidigt som Chips son Stensöbäcken's Dexter blev BIM. Storslam!!!!

BIR o BIM Sthlm

Oboy o Heven

Söndagens utställning, Stockholm hundmässa med chans till titeln Svensk Vinnare -16, blev en besvikelse för samtliga 15 deltagare som mött upp denna dag. Ingen hund bevärdigades med några CK. Det här får vi lägga åt sidan nu. Vi hade vår rasklubbsmonter under två dagar under den här utställningen, och det var som vanligt en rolig upplevelse. Så mycket folk som kommer och är nyfikna på våra härliga hundar. 

På tisdag hoppas jag att jag har nya spnnande uppdateringar om något helt annat 


Utställningar i oktober

Det är den 18 oktober idag, och faktiskt dags att slutsummera månadens utställngar redan. Det är inte så många så här års, utomhussäsongen är definitivt slut och det som sker får är inomhus. 

1 oktober var det lilla lhasan Ebba som fick prova på valpklass 4-6 månader igen. Det blev en kort resa till Sollentuna där Tibethund hade sitt arrangemang. Matte (läs; jag) var mycket trött efter att ha jobbat hela natten, men med lite spännande hundsdhow framför sig piggnar man till. Som tur är var husse med, och bilen framfördes av honom. Det var nog lugnast.

Den här gången var lillhunden mer sugen på att gå fint i ringen än sist (då hon satte sig på rumpan och tyckte att hon satt bra där). Jätteduktig liten tjej! Hon fick sitt HP och som enda tikvalp i rasen så slutade hon sedan BIM mot en riktigt fin liten hane ägd och visad av Annika Ulltveit-Moe.

Tibethund

I helgen som var, 15 oktober var det dags för SKK Sundsvall. Det blev ingen resa upp för mig på grund av jobb. Jobbar jag helg så har jag tre nätter efter varandra och så mycket semester har jag  tyvärr inte kvar i år. Men Susanne på Stensöbäcken's åkte med sötaste lilla Heaven. Succé!! Hon gjorde sin premiär i juniorklass på Eckerö, men det tillhör Finland. Nu var det första gången i Sverige och kan man tänka sig! Hon fick CK, Cert och slutade BIM!!! Jag satt hemma och fick direktrapportering via Messenger, härligt! 

Sundsvall okt 16

BIR är Chay-Cvet Vinny Vrch ägd och visad av Bente Johansen, domaren är Hans Almgren.

Om ett par veckor är det dags för SKK Växjö. Som jag INTE skulle till. Men man kan alltid ångra sig, så jag anmälde Mark och Ewy (premiär) i juniorklass och Ebba i valpklass. Det blir ännu en supermysig helg med Annica och bullmastifferna. Men jag hoppas vi inte avrundar denna resa lika illa som den till samma ställe förra året. Det var då, precis när jag kom hem, som Oboy, då fyra månader, rymde och försvann. Och inte hittades först två dygn senare. 

Tråkiga saker händer också. Vår lilla katt Tigerlilja dog helt oväntat en dag. Hon blev hittad på sin absoluta favoritplats, uppe på taket. När hon plockades ner var det redan försent, livet hade flytt. Hon blev 15 år. Vila i frid lilla kisse 


En resa till Åland

Tiden går fort, vart tar den vägen?? Det har blivit höst ordentligt nu. Löven skiftar i alla nyanser men ännu sitter de flesta kvar, vi har inte haft någon riktig frost ännu. Det är milt för årstiden. 

Det största som hänt för våra hundar är en helt underbar weekend på Åland. Det var dags för den årliga Viking Line Show i Eckerö Sporthall. Redan fredagen den 23 (september) åkte jag och goa vännen Annica över med förmiddagsbåten. Med oss hade vi mina bolonkor Mark och Oboy, och hon hade sin bullmastiff Gossip. Som vanligt i knökfull bil. Stuga hade vi hyrt vid Käringsund, där har vi bott tidigare och det är så vackert där. Praktiskt också, det ligger på gångavstånd från utställningsplatsen. 

På promenad  Vid färjelägret

Vi har så mysigt på våra utflykter, vi bor oftast väldigt enkelt och tar med oss enkel, men god, mat. Och myckeet snacks, lite vin och foftast en flaska bubbel (för alltid finns något att fira sedan sist). 

Lördagen var bolonkornas. Fem hundar var anmälda och alla kom. Jag visade Mark (som är lite "mammig" av sig) och Susanne från Stensöbäcken's tog Oboy, båda i juniorklass. Till lycka fick båda CK! Mark som ju kan vara väldigt försiktig var så duktig, han kändes härligt trygg (matte är STOLT). Oboy vann hanhundsklassen och fick cert, och Mark reserv-cert (tvåa i BHKL). På plats fanns lilla Heaven också, som gjorde sin debut i juniorklass. Även hon fick ett CK men slutade tvåa i bästa tik. R-Cert fick vi bli, men ändå ... hon har en lovande framtid lilla fina! Och till slut slutade Oboy som BIM. 

BIM & BIR Alla bolonkr & mattar

En del av lördagkvällen tillbringade vi med paren Susanne & Hans och Åsa & Lasse (som huserade på campingens nedre del). Vi satt bra länge och drack bubbel och det var mycket skratt och trams. Så roligt vi hade!!! 

På söndagen hejade vi alla fram Annicas Gossip till Cert och BIM. Jublet stod högt i tak när han vann över ensånsomalltidvinner. Hurra!!!

Eckerö6

Hela helgen bjöd på det härligaste höstväder man kan tänka sig. Det är så vackert där så man bara kan stanna upp och förundras. 

Käringsund


Svenstavik

Idag har det varit hundutställning igen, uppe i Svenstavik den här gången. Tyvärr hade inte jag möjlighet att fara dit själv, så en av hundarna här hemma fick skjuts upp till Hudiksvall i torsdags så att han kunde få åka på showen tillsammans med andra Susanne-matten. Med sig, förutom Oboy, hade hon vår gemensamt ägda Heaven i valpklass och Chips dotter Engla (som numera bor hemma hos Susannes dotter Hanna i Lycksele) Tur var det för det gick helt strålande. Storslam för kennel Stensöbäcken's. Engla blev bäst i rasen, BIR och Oboy bäst i motsatt kön, BIM. Lilla Heaven blev BIR i valpklass. 

BIR o BIM Vännäs

Oboy visas här av Susanne och Engla av Hanna. 

 

BIR valp Svenstavik

Lilla Heaven med Susanne, bästa hane i valpklassen blev Ramita de Palma Benji, som bor i Norge. Och domare för dagen var Tarja Löfman, Finland


Välkommen Heaven

Så drog vi ner till Prag igen då, jag och Susanne på Stensöbäcken's. Det börjar bli en lite ful ovana det här 

Heaven 4 månader

Så nu välkomnar vi lilla Heaven Krasotka Moja till Sverige. En liten black & tan flicka född den 15 december. Hon är halvsyster till Oboy, de har samma mamma. Hon får självklart en egen sida under "Mina hundar", där kommer allt sådant där annat som stamtavla med mera att gå att hitta. Jag har redan börjat lite smått.

Heaven kommer att bo uppe i Hudiksvall hemma hos Susanne och Hans på Stensöbäcken's, men vi äger henne tillsammans. Jag måste säga att det är så roligt att vara två med de flesta hundarna. Vi äger fler bolonkor tillsammans än var för sig. Det är känns så bra att ha en lika impulsiv och tossig vän och kollega där ute som sig själv. Vi har väldigt roligt när vi kommer igång 

            Snabbrastning på flygplatsen i Prag Michala, uppfödaren i mitten

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik