Bloggen om Becciebus

Grattis på 1-årsdagen

Grattis Colin, Ewy och Björn!!!!

Idag är det ett helt år sedan ni kom till världen 

DSC_3918 (Medium)


Vårsol

Valpar i vårsol

Idag sken solen så där skönt och härligt som den bara kan så här tidigt på våren. Så idag fick valparna för första gången prova att vara utomhus. Hela utflykten varade bara i kanske fem minuter, gräset var fuktigt och det var lite småläskigt.  Ewy och Björn höll sig kvar i tryggheten i närheten av korgen men Colin var lite modigare och tog sig en liten tur i en cirkel runt mig. 


Det här med mat

DSC_3879 (Medium)

 

DSC_3876 (Medium)

Mat börjar bli spännande för valparna. Nu får de uppblött valpfoder flera gånger om dagen och de brukar genast ta sig fram till fatet och smaska i sig lite grann. De äter inte mycket ännu, jag tror nog de ändå föredrar maten mamma Nelly bjuder på. 

DSC_3921 (Medium)

Det gäller dock för mamma Nelly att äta upp sin mat medan den bjuds, lämnar man sin skål obevakad i hagen för att gå ut och rasta sig (så att valparna ska få äta utan att mamsen i sin tur tömmer deras fat), så passar gärna pappa Chip på att göra sitt bästa för att få sig en extra portion. 

DSC_3918 (Medium)

Till slut bjuder vi på en gruppbild på gänget, tagen idag när de är fem veckor och två dagar gamla


Fixardag

regbevis Registreringsbevisen har kommit till valparna och idag har jag varit på COOP och löst ut dem. Det var en speciell känsla, min allra första valpkull är registrerad med mitt eget kennelnamn och allt. Det kändes stort och känslan av stolthet är vacker. 

Jag åkte till MeraDogs lager utanför Enköping på vägen hem från dagens handlingsrunda också. Det var dags att fylla på med både hundmat och kattmat. Med mig hem fick jag varistt fint valppaket till de små. 

Det här är roligt! Men också lite vemodigt, tiden går SÅ fort, nu är de redan över fyra veckor gamla och det kommer inte att stå på förrän de är flygfärdiga. Nu börjar de bli så härliga också. De sover lite mindre än tidigare och då blir det mer tid till lek och bus. De har blivit hemskt mycket stadigare att gå, och tidningspappret i hagen är inte alls så farligt halt längre. De har börjat visa intresse för leksaker, de bär runt på små minimjukdjur och drar i varsin ända på andra små grejer. Tugga på varandra är rätt kul också 

Elsa har kanske haft en lite mindre kul dag idag. Inte för att hon tog det så hårt men hon har varit hos veterinären och fått både ettårsvaccin och en spruta mot rabies. Ett eget pass har hon också fått, så får vi nu för oss något skoj framöver så är hon startklar om tre veckor (den tid det tar innan rabiesvaccinet har kickat in). Inte för att något är planerat än, men man vet aldrig 


Rallykullens egen sida

Nu har valpkullen fått en egen sida under rubriken Valpar i menyn till vänster. Där kommer jag att ladda upp fler bilder än här på bloggen. Välkomna att kika in!


En dryg vecka gamla

Nu har valparna blivit åtta dagar gamla och de växer så det knakar! Nellys mjölk verkar vara särdeles fet och fin och speciellt lille Colin håller på att arta sig att bli en finfin julgris. Jag håller inte på och plockar med dem mer än när de ska vägas en gång om dagen, men det verkligen att känna att det blivit en helt annan stadga och styrka i dem alla tre. De har ändrat utseende också, från att verkligen se ut som små magra fågelungar som nyfödda har de blivit så söta så man bara smälter när man ser dem. 

Rallykullen

Födelsevikten får man ta med en nypa salt, jag hade troligen ställt vågen så illa att den nuddade kanten på trasmattan som jag har på golvet (och precis där hade jag ställt vågen). Dag 0 är mot kvällen samma dag de föddes, så där någonstans har vi nog den rätta födelsevikten också. 

Det är så roligt det här! Jag ser så mycket fram emot att de ska växa till sig och bli riktiga personligheter   

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«november 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Elsas valpar är här!
Runda magar
Ebbas valpar har flyttat
Lägesrapport i juletid
Tre tikar och tre hanar
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015