Bloggen om Becciebus

Härliga hund

Ingen har väl missat att sista numret av Härliga Hund (nr8 2019) har med bolonka som rasspecial. Det känns så härligt kul att vår ras får lite välförtjänt uppmärksamhet. Extra kul också att vovven som pryder första uppslaget av artikeln är min och Susanne Wiks fina härliga Stella!

20190727_102802

20190727_102812


Hagaparken

Bolonkapromenad maj 2018

Ännu en härlig promenad med bolonkagänget! Den här gången var vi i Hagaparken i Solna strax utanför Stockholm. Gassande sol och jättevarmt väder gjorde att takten inte blev så hög men vad gjör det när sällskapet är trevligt. Etra skoj att det dök upp ett par stycken oberoende av varandra som "bara" var nyfiken på rasen och ville bekanta sig med både två- och fyrbenta. 

 


April

Nu är det äntligen vår på riktigt! Vi har haft ett par riktiga sommardagar till och med, så varma att hundarna, ovana som de är, flämtat i värmen. Ännu inte vana att söka skugga trots att det finns gott om den. Ja det är en härlig tid nu!

Lilla Sofie har härliga dagar, hon är tuff och framåt och bekantar sig glatt med alla människor och alla främmande situationer. Idag satt hon i mitt knä medan vi körde "mormors" bil genom tvätten på CirkelK. Först lite obehag, men sekunden senare tittade hon bara intresserat på de stora borstarna. 

Vi väntar och väntar på att Elsa ska börja löpa. Förhoppningsvis kommer det i slutet av maj åtminstone. Då blir det parning och så småningom en kull fina valpar, hoppas jag. 

Och annars då, jo äntligen har vi tagit tag i det högt efterlängtade hundbadet i tvättstugan. Det har stått en skåpstomme där länge nu, men sedan har inget hänt. Say why .... Ja, men nu äntligen så ska det bli! Jag är så glad, en fast plats i bra arbetshöjd (viktigt). 


Thailand, så helt off topic från hunderiet

Nu har vi kommit en bit in på det nya året och vi blandar friskt slask med rena midsommarvädret. Nu har det lovats kyla och jag hoppas innerligt att det är på väg. 

Nyåret firade jag och maken i Thailand dit vi reste tillsammans med vår yngsta dotters svärföräldrar. Våra ungdomar har vid det här laget varit där nere i tre månader och blir kvar bara lite till (åh så vi alla längtar!), så resans syfte var att få tillbringa tid med dem och så självklart att få en underbar semester. Och det fick vi! Det var min femte resa till Thailand och första gången vi bott på ett och samma ställe under hela vistelsen (vi har tidigare rest runt väldigt mycket). Men jag tror ändå vi aldrig tidigare upplevt så mycket, våra ungdomar lever ju ett vardagsliv där nere på ett sätt, tillsammans med den thailändska lokalbefolkningen de lärt känna under en del år (de åker till samma plats varje vinter). Vi har haft moppar och farit runt med, sett och gjort olika saker, men allt i ett ytterst behagligt tempo. 

Nyårsmiddag på Shanti Shanti

En liten fransk restaurang mitt i en thailändsk by, här åt vi en fantastisk nyårsmiddag. Vi hade tur som fick ett bord här just denna kväll.

Vid Horizon

Utanför fantastiska Horizon. Här tillbringade vi all tid när vi inte gjorde annat. Till exempel sov (vi bodde på ett annat hotell några minuters promenad bort)

Ny tatuering

Jag passade på att få en ny tatuering, gjord med bamboo stick. Jag älskar den!

Hundarna blev under tiden fint skötta av vår son med uppbackning av sina systrar. Det är verkligen en skatt att ha en stor familj!


God Jul

God Jul go vänner!

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik