Bloggen om Becciebus

Starten på 2020 i bilder

Montern byggs Så blev den, kvällen före öppning av mässan

Här är ett par bilder från Göteborg. Lena, Patrice, Alexander och jag reste ner på årets första torsdag. Sent på eftermiddagen var vi framme på mässan och kunde börja bygga vår monter. Visst blev den fin!? Vi blev väldigt nöjda i alla fall. Det blev fyra dagars hårt slit för oss, det var tjockt med folk och hög ljudnivå från morgon till kväll. Som tur var fick vi fin hjälp av Lisel, Yvonne, Dorita och Nadja lite här och då. Men gissa om vi var trötta innan vi fick plocka ner montern vid 17,00 sista kvällen och sedan starta resan med alla milen hemåt. Men måste ändå säga, tänk vilken fantastisk klubb vi har, när vi kan åka iväg och jobba och ändå få känslan av semester bara för att vi samtidigt har så kul!

Oboy Bentley

Bara lite på skoj, så här kan skillnaden på bad hair day och good hair day se ut för en bolonka 

Francine

Vår odåga Francine har hunnit bli 11 månader lite drygt. Hon är alldeles för smart för sitt bästa 😂 Vi har gunnebostängsel runt tomten, det hindrar inte henne från att ta sig ut på äventyr. På nolltid river hon upp maskorna i nederkanten och klämmer sig ut, med sig brukar hon få ett gäng glada bolonkor. Tur vi bor på landet, långt från trafikerade vägar 😒
Snart har vi fodrat alla stängsel med brädor och kompostgaller, skitsnyggt 😄😄😄


Bolonkadagen och Stella

Så har vår rasklubb hållit detta års upplaga av Bolonkadagen. Det har varit mycket slit och jobb för oss som sitter i styrelsen med planerande och praktiska förberedelser men det har det varit så värt! Det kom mycket folk, vi kunde erbjuda många roliga aktiviteter och vädret var helt på vår sida. En toppendag i Strängnäs. Och inte blev det sämre av att vår Stella tog hem BIS 

DSC_9820-Redigera


Stockholms hundmässa blev Elsas show

Luciahelgen var vigd till Stockholm Hundmässa i Älvsjö. En helg som verkligen blivit årets höjdpunkt för på programmet stod både utställning på lördagen och att representera vår ras och vår rasklubb under hela helgen. Samma sak gällde vännen Annica som hade ungefär samma upplägg fast för bullmastifferna. Enklast blev alltså att boka in oss på hotell i närheten, så så fick det bli.

Elsa och jag hälsar på i bullemontern

Klubbens ordförande och vice sådan hade varit på plats redan på fredagen och byggt vår monter, den blev verkligen jättefin. Skönt med staket runt så hundarna kunde gå lösa inne i montern. Där befann jag mig många timmar under helgen tillsammans med andra från vår klubb, bland annat med min partner in crimes Susanne Wiik. Hon och jag var dessutom med på rasparaden i stora ringen under lördagen, jag med Elsa och Susanne med kullsyrran Engla. En riktigt häftig upplevelse som jag (med både Elsa och Engla) gjorde om på söndagen men då tillsammans med Lisel och hennes Viki. 

Lisel (och Viki) berättar för intresserade om våra bolonkor Chip och Engla chillar i montern

På lördagen var det utställning. Det var hela 29(!!!!) bolonkor anmälda och jag har för mig att 25 kom. Hundar från våra grannländer Norge och Finland var också på plats, så himla kul! Jag hade med mig Chip och Elsa. Chip i championklass fick tyvärr nöja sig med ett VG den här gången, ej i päls och smal underkäke ... jaja. Så kan det gå ibland. Så var det då hans lilla dotter Elsa som gjorde debut i juniorklass. Hela sju tikar i den klassen var på plats, och kan ni tänka!! Elsa fick Excellent, Ck och vann klassen. I bästa tikklass kom hon trea och fick reserv-certet. Och blev dessutom Nordisk Juniorvinnare -16. WOW!!! Lycka till tusen... mitt lilla yrväder Elsa-Pälsa 

Jag och Elsa tillsammans med vinnande juniorhane Chay-Cvet Vinny Vrch med matte Lena Johansen Elsas snygga rosett

Med Chip hade jag och Susanne dessutom en avelsgrupp, det hade Mellvin's Fantstic Hilmer också. Chip och hans avkommor vann den här klassen, men sedan vann Mellvin's uppfödargruppen före Susannes Stensöbäcken's så jag tror alla känner sig nöjda och glada. Det är faktiskt, så vitt jag och de jag talat med, allra första gången i hela norden det är med någon avels- eller uppfödargrupp alls, så det här är stort! 

Avelsgruppen

Lillbritt Olofsson Ljunggren (Stensöbäcken's Doris) Hans Wiik (Stensöbäcken's Engla) Anita Fromm Al Kamar (Stensöbäcken's Dexter) jag (Stensöbäcken's Elsa) och Susanne Wiik (Sozvezsie Diany Feldfebel Fintislyu) 


Klubbens rasspecial

I lördags var det premiär för vår rasklubb att hålla i en helt egen utställning. En inofficiell sådan visserligen, men vi hade fått hela 22 hundar anmälda och en riktig auktoriserad domare som var glad för chansen att få se så många bolonkor på en och samma gång. Den här sommaren har bjudit på allt annat än vackert väder, regn i alla dess skalor har varit på menyn nästan varje dag. Och kallt! Pär och jag åkte upp till Kappellskärs Camping redan i fredags med lånad husvagn och redan då var det något märkligt, en skön och solig kväll. Underbart. Lite senare dök vännerna från Kennel Stensöbäcken's upp, Susanne och Hans, med sin vagn och vi kunde snart tända grillarna. 

Lördagen startade med underbart väder. De allra flesta av oss som sitter i klubbens styrelse fanns på plats och vi riggade ordning platsen. Folk droppade in och alla kom, även om någon var rejält sen och fick lov att visa sin hund utom tävlan. Men vad gjorde det, det var så mysig stämning runt hela planen. Familjär får jag nog säga. Domaren Åsa Andersson höll öppen kritik och reflekterade mycket över pälsarna. 

Kennel Becciebus bidrog med tre hundar; Elsa, Hilda och Chip. De båda sistnämnda samägda med Stensöbäcken's. Alla fick fina kritiker som hamnar på vardera hunds sida under veckan.  Kameran hade jag med men det blev inte många bilder tagna. Som tur är gjorde styrelsekollegan Lisel ett kanonjobb med sin. Här är några 

DSC_0126 (Medium)DSC_0146 (Medium)DSC_0219 (Medium)DSC_0252 (Medium)DSC_0280 (Medium)DSC_0354 (Medium)DSC_0399 (Medium)DSC_0713 (Medium)

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik