Bloggen om Becciebus

Nelly och Hilda har flyttat

Ibland är det lite extra jobbigt att se sitt hundägande också som en slags verksamhet, det här att ha kennel, uppfödning. Hundarna blir så älskade, de är härliga individer med stora personligheter och man tycker ju så himla mycket om dem. Men man kan tyvärr inte ha hur många som helst, faktiskt inte även om det ju vore en dröm. Därför kom beslutet att låta två tikar få nya hem. Det blev så att Nelly fann sin familj hos min gamla goda vän Ann ända uppe i Piteå, en drömtillvaro med massor av friluftsliv och gott om mystid med lillmatten Stina. Hilda letade familj ett bra tag innan det nappade och ibland är det så enkelt, det här med att inte gå över ån efter vatten. Hon bor numera hos en av mina tidigare valpköpare inte alls långt borta, lite utanför Sigtuna. Så skönt när allt ordnar sig till det allra bästa!!

20170617_161518  Colin och Hilda

Första bilden är Nelly med matte Ann, husse Ingemar och lillmatte Stina, på den andra bilden ser ni Hilda i mitten med kompisen Colin och lillmatte Emelie. Kärlek och lycka till er alla!!


Hildas valpar

Inatt kom Hildas valpar. Det blev lite besvärligt och slutade med en resa till Ultuna i Uppsala där det blev snitt. Två fina stora starka valpar fick vi, en hane och en tik. Mer kommer efter sömn och vila :) Alla mår bra i alla fall. 


Det närmar sig

Idag är Nelly på dräktighetsdag 61 och Hilda på 52. Det närmar sig alltså. Det är spännande och roligt, och lite pirrigt. Det är ju så, man funderar på allt möjligt. Kommer allt att gå bra? Hur många blir det? Hanar och tikar, vilka färger?? Det viktigaste är så klart att mammahunden kommer att må bra genom hela valpningen, och att valparna är pigga och friska. 

Allt är färdigt för ankomsten i alla fall. Nelly och jag har flyttat in i valprummet, där inne sover jag i en säng som är lite för hård för min smak, men det får man ta. 

Nu hoppas jag att jag kommer att får göra en ny uppdatering här någon av de närmaste dagarna med lite nyheter! 


Två fina magar

Man kan fundera på vad som göms i de här två magarna   Nellys börjar få en fin rundning, jag gissar på tre stycken, precis som förra året. Hildas är 9-10 dagar "yngre" så det är svårare att säga ännu, men ett par stycken hoppas vi på här också 

Hilda och Nelly med magarna i vädret


Vi firar lite i efterskott

Igår fyllde den lilla rymmarpojken Oboy sex månader. Jag är så otroligt tacksam och glad att han alls har någon dag att fira efter vad som hände för en dryg månad sedan. Han kunde precis lika gärna ha varit borta för alltid. Men han är här och han är alldeles underbar! Så mjuk och kavat i sitt sätt, en riktigt underbar liten grabb som för alltid fått en speciell plats i hjärtat.

Och i förrgår fyllde vår fluffboll Hilda ett år! Stor tjej nu ju. En vän liten varelse, aningen försiktig utan att vara rädd i nya situationer. Hon avvaktar bara, kollar läget lite. Mysig och tillgiven mot sin familj. En härligt välbyggd kropp med sunda fina rörelser men med en päls som är kanske i fluffigaste laget   Go är hon i vilket fall!


Massor har hänt

Det har hänt en hel del sedan jag var in här och uppdaterade. Dels har vi varit på utställning i Växjö med ungdomarna Elsa och Hilda, men det stora och mest omtumlande var när vår lilla valp Oboy smet av tomten och var försvunnen i 48 timmar, i två evighetslånga dygn, innan han hittades av en familj boende tre kilometer hemifrån. Välbehållen!!! Just det tror jag att jag ska försöka formulera i ett eget inlägg. Det har gått en vecka nu, sedan han kom hem men jag får fortfarande ont i magen när jag tänker på vad han kunde ha råkat ut för, samtidigt blir jag så varm i hela kroppen av all vänlighet och omtanke från både vänner och totala främlingar. 

Just .. valputställning i Enköping för familjens fyra yngsta små har vi också hunnit med :) Men nu pratar vi Växjö. Som oftast reste jag ner med vännen Annica och någon av hennes bullmastiffer. Gossip i det här fallet, som gjorde debut i juniorklass. 

12196010_10153185391916200_8595022904806495344_n

Elsa var anmäld i valpklass, det börjar vara på sluttampen nu för i övermorgon fyller lillgumman nio månader. Vart tar tiden vägen??? Hon har blivit så stor, min lilla piraya   Vi var nästan först ut i ringen denna morgon (30 september) men Elsa var inte alls på humör, en lite slokig svans gjorde att det inte blev något HP för fröken trots i övrigt jättefin kritik. 

Hilda ställde upp i juniorklass och den här klassen, tillsammans med alla vuxna bolonkor, var sist ut på dagen. Hon var så glad och fin i ringen, fick jättefin kritik och ett Excellent och jag är så nöjd med henne, hon har en superkropp (min egen åsikt). 

Fika i Växjö

 

Efter själva bedömningen var det ganska folktomt i Tipshallen. En annan bolonkaägare, Pia, hade tagit med sig äppelkaka och ville att vi skulle samlas allesammans och fika en stund. Så fick det bli. Så himla mysigt och trevligt initiativ måste jag säga!

 


Valputställning i Enköping

Det har varit valputställning i Enköping i helgen. Mårtensutställning arrangerad av Uppsala läns kennelklubb. Elsa, Hilda, ark och Oboy var med, och var också de enda bolonkorna. Bortsett från mina kryllar det ju inte av dem här i trakten 

Stensöbäcken's Elsa fick HP och blev BIR, i gruppfinalen dock oplacerad. Fantastic Boy Krasotka Moja (lilla rymmarhunden Oboy ) HP och BIM. Mark-Cvet Vinny-vrch fick HP. Hilda Od Jizeri tyvärr inget HP idag. Summa summarum ... en bra dag och jag är så stolt över de små liven

 Elsa med sin BIR-rosett Dagens skörd


Chip är FINSK CHAMPION

2015-09-27 11.33.37

Igår kom glädjebeskedet, vår fina Chip fick ett efterlängtat cert på Åland. Vi är så glada så det är inte klokt alltså. Så nu kan han tituleras

Rosetter (Medium)

RU CH, SE UCH, FI UCH, SV V-14 Sozvezdie Diany Feldfebel Fintislyu(shkin)

Inofficiellt är han egentligen Multichampion of Russia. Vilket betyder att han innhar fyra olika championat i Ryssland, i Sverige räknas tyvärr bara ett av dem och det är det som står ovan. De som saknas är Junior Champion of Russia, Junior Champion of National Club of Russia och Champion or National Club of Russia. National Club är detsamma som vi kallar rasklubb. 

Hilda då? Hon fick ett VG och det är helt ok 

Kennel Stensöbäcken's åkte även hem med BIR valpen Engla och Hedvig som fick reserv-cert och blev tvåa i bästa tikklassen. Stort grattis till hela gänget!!!! 


 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«oktober 2023»
tiontofr
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Ebbas valpar har flyttat
Runda magar
Lägesrapport i juletid
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer
Väntan på tecken
Vi hoppas på valpar i april

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015