Bloggen om Becciebus

Francines dag

20191005_114502

Igår var vi på Tibethunds utställning i Upplands-Väsby. Det är en lite större utställning för specialklubbarna för alla våra fem tibetanska raser här i Sverige. Så lilla Francine fick prova på att gå i valpklass 6-9 månader och det gick så bra. Hon är ju kanske ännu ingen världsstjärna på att gå snyggt i koppel men hon lär sig. Tre tikar i hennes klass och hon blev tvåa med hederspris (HP). Kritiken är jag superstollt över! 

Domare: Hans Almgren

Hon fick också träffa sin stiliga pappa som dagen till ära blev både BIM och BIM-veteran denna härliga dag. 

Nu är hon anmäld till en valputställning till i år, tillsammans med bolonkasmåttingarna Bentley och Mimo. Sedan får det vara bra, nu i höst och vinter är det bara STORA bullriga utställningar kvar (som Stockholm och Göteborg) och det skonar jag de här mycket unga hundarna ifrån. Men till våren kommer vi igen hoppas jag. 

20191006_115901

20191006_121142

Ovan; Francines pappa: C.I.B. NORD UCH SE VV-19 Ozzint's Born To Be Star Style, BIM för dagen

Och så stiliga SE UCH Yangadoo's Footprint Of An Angel, dagens BIR


Nyheter från Öjebyn

received_1415359621953314

Lilla Elsa, Becciebus Power Comes With Pauline som bor hos sin familj familj i Vännäs var på utställning (T.R.I.N.) igår. Där kammade hon hem ett hederspris, HP, blev BIR-Valp och dessutom BIG 2-Valp. 

Strongt jobbat av matte Jennifer som trots ösregn lyckades visa upp sitt lilla troll så fint. Jag är så stolt uppfödare!!!!


Bolonkadagen och Stella

Så har vår rasklubb hållit detta års upplaga av Bolonkadagen. Det har varit mycket slit och jobb för oss som sitter i styrelsen med planerande och praktiska förberedelser men det har det varit så värt! Det kom mycket folk, vi kunde erbjuda många roliga aktiviteter och vädret var helt på vår sida. En toppendag i Strängnäs. Och inte blev det sämre av att vår Stella tog hem BIS 

DSC_9820-Redigera


Lägesrapport i juletid

Oj oj .. nu har deet gått så där vansinnigt mycket tid igen, sedan jag skrev i bloggen sist. Så det blir kort om vad som hänt sedan sist. 

Lilla valpen Oskar hamnade på Ultuna och har blivit opererad för främmande föremål i magsäcken. Han var inte långt från döden när vi kom in och han togs till IVA, en sådan liten kropp har inte mycket att spela på. Hypoglykemi var det mest akuta men efter dropp var han så stabil att han kunde opereras och den stora hårboll han hade i magen kunde tas ut. Nu, nästan fyra veckor senare mår han jättebra igen, full fart och bus, bus, bus!!

Zina har varit på inofficiell utställning i Eskilstuna, Tibethundsklubben stod som arrangör. Där var tre tikar i vuenklass, och Zina vann och blev BIR. Hurra!!!!

Inte riktigt lika bra gick det på hennes allra första officiella, Stockholm hundmässa, dr hon fick nöja sig med ett VG. Vilket ju inte är bara dåligt, men man hoppas ju alltid på mer.

Och nu har Ebba börjat löpa, det var några dagar sedan. Så nästa vecka kommer hon att fara till Umeå för lite amorösa äventyr. Så spännande med en lhasa-kull! Mer om detta kommer. Och kanske bilder på övrigt jag skrivit om här i inlägget, jag ska plocka ihop lite från mobiltelefonen och ladda upp. Men till dess ....

Hundarnas julkort


En rapport från sommaren

Tiden går. Snart är sommaren över, och i alla fall är min semester det. Det där lät kanske lite överdrivet pessimistiskt, mycket återstår och det är bara att ta emot de härliga dagarna som återstår. Den här veckan finns det inte så mycket hundrelaterat på agendan, istället lagar vi till kalas. Husse i huset fyller 60 år nästa vecka och i helgen ska detta firas. Vi har en del förberett i frysen, idag har jag och 17-åriga sonen (som är en duktig kock) gjort små minipajer på löpande band. De ligger tryggt i frysen nu. Det återstår en hel del, för gott ska vi äta när släkt, vänner och grannar tittar in. Vi har fantastisk tur, de fem vuxna döttrarna är en skatt som inte går att värdera högt nog! De hjälper oss med matlagning, och de är alla enastående duktiga med stor kreativitet och skicklighet.

Eftersom jag inte skrivit ett enda ord här på bloggen sedan den 10 maj så har det hänt en hel del på hundfronten. Och faktiskt, bara roliga och helt fantastiska saker.

För det första har lille Clash hittat hem, han bor numera hos en underbar familj i Mariefred och har bytt namn till Sigge. Hela förra veckan var den lille busen hemma hos oss medan hans familj var på semester i Spanien. Jag har fått höra att det tog flera dagar för honom att bli sig lik igen efter det äventyret, helt matt och uttröttad av all lek med gänget här hemma hos oss.

Fler hundar har hittat nya familjer, vår fina duktiga Nelly har vi pensionerat vid ganska unga år. Och passande nog har jag en väninna som berättade att hon längtade så efter en liten hund ungefär samtidigt som vi tog det beslutet. Så nu bor Nelly i Piteå och ägnar sina dagar åt långa promenader och åkturer i gamla Pontiacs.

Så är det Hilda, hon är just nu på prov ute hos en familj. Hon är bara 2½ år gammal men eftersom hon fick lov att genomgå ett kejsarsnitt så har Susanne på Stensöbäcken’s och jag kommit överens om att det inte blir fler valpar. Visserligen var hennes småttingar väldigt stora, och kanske skulle det inte bli så nästa gång. Men den risken vill vi inte ta. Vi hoppas att familjen hon är hos just nu kommer att trivas med henne, att Hilda trivs hos dem tvivlar jag inte på för en sekund. Mer om alla vovvars nya familjer tror jag att jag spar till ett annat inlägg.

Utställningar har vi också varit på, ett antal faktiskt. I Gimo den 27 maj hade jag med Oboy och Ebba. Oboy fick nöja sig med ett Very Good medan Ebba fick ett Excellent av domare Åsa Andersson.

Nästa tillfälle var Vännäs 17 juni, det var samma hundar som var med då. En fantastisk dag med strålande sol men lite väl varmt kanske. Domare Gunilla Skallman tyckte så pass mycket om vår Oboy att hon gav honom Excellent, CK, Cert och BIR och därmed blev han Svensk Utställningschampion!!!! Hurra, underbart! Ebba fick åter ett Excellent. Jag tror jag ska ta den här helgen i ett eget inlägg också, det finns mer att skriva även om det mesta kanske inte är så viktiga saker i den stora världen så är det roligt att skriva.

Nästa tur blev Trondheim med Tibethundsspecial den 30 juni och NKK,s arrangemang dagen efter den 1 juli. Det här får nog också bli ett eget inlägg, det var en så trevlig resa där vi också passade på att turista en hel del. Ebba fick i alla fall Very Good på Tibethund och Excellent hos NKK. Oboy som suktar efter ett norsk cert nu (finskt har han redan, så ja .. han är finsk champion också även om jag inte hunnit få in det på Hunddata ännu). Men något cert blev det inte, Excellent, CK och reserv-cert blev dagens notering och en tredje plats i bästa hanhundsklass. Här får vi ta nya tag.

12 juli, en onsdag faktiskt, var det valparna Candy och Jaina som fick prova på det här med utställningsliv. En liten inoffare i Möklinta lockade oss. Tänk att här fick också husse Pär prova på att visa hund, båda småttingarna går ju i samma klass. Det gick hur bra som helst! Både för husse och valpar. Domare för dagen var Nina Karlsdotter och hon gav Candy ett HP och min lilla räka Jaina fick HP och blev BIR-valp. När liten och jag gick in i gruppfinalen var det cirka tolv valpar och jag väntade mig att snabbt bli utsorterad, men jag som stod praktiskt taget beredd med handslaget blev passerad. Häpet! Lillskiten slutade femma i gruppen minsann. När domaren sedan gick runt för att säga några ord till var och en sa hon ”Och den här lilla, det är sällan man ser en så fin”, precis intill stod Moa Persson (också en mycket anlitad domare) som fanns på plats som vanlig hundägare med sin mopsvalp, ”Ja, jag kan bara hålla med!”. Gissa om sådana här ord värmer, så fantastiskt roligt att höra.

Nu arbetar jag och övriga styrelsen i vår rasklubb för fullt med en stor händelse den 26 augusti. I Strängnäs ska vi den dagen fira att bolonkan funnits i Sverige i tio år. Det gör vi med en dag fylld av aktiviteter och en liten inofficiell rasklubbsutställning. Det här ska bli så roligt, men det är massor att göra runtomkring. Det är tur det är så roligt.

Nu avslutar jag det här långa inlägget med en förhoppning att jag snart sitter här och skriver igen. Då flera lite kortare inlägg, med bilder också. Ha de! 


Stockholmsmässan

15356633_10154077160386200_8966882229682391961_nSå har tiden gått igen. Jag inbillade mig att när jag övergick från att jobba dag till att gå ner i procent och jobba natt skulle ge mig massor av tid. Åh, det har det ju faktiskt gjort på många sätt, jag stressar inte alls på samma sätt längre, hela jag mår bättre och jag har massor av mera tid att vara med mina hundar. Det har till och med blivit så bra så att jag hinner åka och sköta min häst igen, efter två år som han varit helt utlånad. Nu hjälps vi åt, hans nya familj och jag. Det känns bra! 

Sedan jag skrev sist så har det varit två utställningar i Stockholm, Lilla Stockholm och Stockholm hundmässa dagarna efter varandra. Lilla Stockholm, på fredagen gick strålande för vår lilla Heaven som slog till och blev BIR samtidigt som Chips son Stensöbäcken's Dexter blev BIM. Storslam!!!!

BIR o BIM Sthlm

Oboy o Heven

Söndagens utställning, Stockholm hundmässa med chans till titeln Svensk Vinnare -16, blev en besvikelse för samtliga 15 deltagare som mött upp denna dag. Ingen hund bevärdigades med några CK. Det här får vi lägga åt sidan nu. Vi hade vår rasklubbsmonter under två dagar under den här utställningen, och det var som vanligt en rolig upplevelse. Så mycket folk som kommer och är nyfikna på våra härliga hundar. 

På tisdag hoppas jag att jag har nya spnnande uppdateringar om något helt annat 


Växjö

Första helgen i november var det dags för SKK's utställning i Växjö. Anmälda var Ewy och Mark i juniorklass och i valpklass för lilla lhasan Ebba. Som ofta reste jag och väninnan StrollerAnnica tillsammans. Ni kan tänka er; Två glada kvinns i en bil med all packning (bland annat en hundkärra, hopfälld visserligen men ändå), tre småhundar och två bullmastiffer i 65-70kilosklassen. Det går! 

Vi körde ner förra fredagen och i lördags var det bullarnas dag. Unge Gossip blev BIR av elva hundar, otroligt roligt! Alla bullmastiffägare blev ombedda att stanna kvar till efter sista hund var bedömd i ringen, de önskade genomföra en domarexamination för rasen och då vi vet att det ofta är knepigt att få till sådana, speciellt för raser som oftast inte har så stora anmälningstal, stannade vi och tre ägare till kvar. Dessutom fick bullen Nisse, som bara var med som mascot, också vara med. Jag fick visa upp den underbara Gossip ... så roligt det var! Att visa en stor hund för tre domare kräver dessutom några varv i spingtakt, det är jag ju inte så van vid 

 

Växjö 2016

 

Söndagen var för de små.

 Tyvärr gick det inte vidare värst för mina bolonkor, det blev blått för Mark och tyvärr bara gult för min lilla Ewy, som för dagen gjorde premiär i valpklass. Tråkigt, men så kan det gå och jag hoppas på bättre bud en annan gång. Lilla Ebba däremot fick HP och blev BIR-valp med jättefrin kritiksedel. Hon är så kavat och duktig, och söt 

Direkt efter bedömningen körde vi tillbaka till vår stuga i Evedal för att snabbt städa ur den och checka ut. Vi hade fått oroliga påminnelser från flera håll om att ett vidrigt snöväder var på väg och riskerade att göra trafiksituationen riktigt besvärlig. Med nära sex timmars resa hem så ville vi komma iväg. Men vi hade tur och såg inte många snöflingor, vi befann oss i absoluta ytterkanten och kunde köra hem i utmärkt väglag. 

Men hur det är, så har vintern kommit redan nu. Här hemma har vi gissningsvis fått mer snö redan än vad hela förra vintern bjöd på. I början av veckan snöade det rätt stora mängder och världen är helt vit. I Stockholm var trafiken totalt lamslagen i ett par dagar. Jag måste säga att jag är så tacksam att bo som jag gör. Lugnt och lantligt och med en vettig bil med bra däck kommer man långt. Härligt! 

Hemma november


Utställningar i oktober

Det är den 18 oktober idag, och faktiskt dags att slutsummera månadens utställngar redan. Det är inte så många så här års, utomhussäsongen är definitivt slut och det som sker får är inomhus. 

1 oktober var det lilla lhasan Ebba som fick prova på valpklass 4-6 månader igen. Det blev en kort resa till Sollentuna där Tibethund hade sitt arrangemang. Matte (läs; jag) var mycket trött efter att ha jobbat hela natten, men med lite spännande hundsdhow framför sig piggnar man till. Som tur är var husse med, och bilen framfördes av honom. Det var nog lugnast.

Den här gången var lillhunden mer sugen på att gå fint i ringen än sist (då hon satte sig på rumpan och tyckte att hon satt bra där). Jätteduktig liten tjej! Hon fick sitt HP och som enda tikvalp i rasen så slutade hon sedan BIM mot en riktigt fin liten hane ägd och visad av Annika Ulltveit-Moe.

Tibethund

I helgen som var, 15 oktober var det dags för SKK Sundsvall. Det blev ingen resa upp för mig på grund av jobb. Jobbar jag helg så har jag tre nätter efter varandra och så mycket semester har jag  tyvärr inte kvar i år. Men Susanne på Stensöbäcken's åkte med sötaste lilla Heaven. Succé!! Hon gjorde sin premiär i juniorklass på Eckerö, men det tillhör Finland. Nu var det första gången i Sverige och kan man tänka sig! Hon fick CK, Cert och slutade BIM!!! Jag satt hemma och fick direktrapportering via Messenger, härligt! 

Sundsvall okt 16

BIR är Chay-Cvet Vinny Vrch ägd och visad av Bente Johansen, domaren är Hans Almgren.

Om ett par veckor är det dags för SKK Växjö. Som jag INTE skulle till. Men man kan alltid ångra sig, så jag anmälde Mark och Ewy (premiär) i juniorklass och Ebba i valpklass. Det blir ännu en supermysig helg med Annica och bullmastifferna. Men jag hoppas vi inte avrundar denna resa lika illa som den till samma ställe förra året. Det var då, precis när jag kom hem, som Oboy, då fyra månader, rymde och försvann. Och inte hittades först två dygn senare. 

Tråkiga saker händer också. Vår lilla katt Tigerlilja dog helt oväntat en dag. Hon blev hittad på sin absoluta favoritplats, uppe på taket. När hon plockades ner var det redan försent, livet hade flytt. Hon blev 15 år. Vila i frid lilla kisse 


 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik