Bloggen om Becciebus

Så har Willy flyttat

Ja igår var det då dags för den första av Elsas små pojkar att flytta hemifrån. Willy heter numera Marley och bor i Huskvarna hos matte Alma och husse Zoran och deras döttrar. Lycka till lilla söta vän.

IMG_20181020_160631_632

Kvar är Charlie och Oompa. Charlie flyttar till Göteborg om en vecka och Oompa blir kvar här ett tag. Jag tycker han är så fin, så han får stå på tillväxt. När han är runt 5-6 månader ska jag bestämma mig för om han ska säljas eller om jag ska leta efter en foderfamilj till honom. 

20181021_115023

För övrigt har helgen ägnats mest åt båtpyssel, sommaren är oundvikligen slut och efter en sista övernattning i båten förra helgen var det så dags att ta upp henne ur vattnet nu. Nu är det bara att vänta in nästa vår. 

IMG_20181020_174458_004


Sista semesterveckan

Jag har haft en lång och riktigt härlig semester i år. Ja, fyra veckor som vanligt men dagarna har känts innehållsrika och härligt meningsfulla. Det började med besök hos goda vänner på Visingsö, lillsemestern till Österrike/Wien och Slovakien när vi hämtade hem lilla Ebba. Väl hemma igen har vi varvat med roligt umgänge med barn och barnbarn, någon hundutställning, en roligt besök hos vännerna Susanne & Hans i Hudiksvall (Kennel Stensöbäcken's) med båttur och god mat, och roligt pyssel hemma. Jag tycker så mycket om att bygga och snickra saker. Jag är inte speciellt bra på det, inte mer än knappt normalhändig, men roligt är det! Så maken och jag byggde ett nytt trästaket som delar av tomten i två delar. Praktiskt och ÄNTLIGEN blev vi av med alla kompostgaller som vi höll fast med järnspett och tältpinnar. 

Staket

Nu håller vi på att sätta upp gunnebostängsel runt den delen av tomten som inte är inhägnad alls. Som det är nu kan vi inte utnyttja den delen, och det är hemskt tråkigt, det är runt 1500 kvm vi talar om. 

Än ska det föreställa sommar, augusti är en sommarmånad. Men visst är det höstvibbar! Jag tog den här bilden på alla tre killarna för ett par dagar sedan. Det är vackert med blommande ljung, men lite vemodigt att sommaren är slut.

Killarna i skogen

Oboy, Mark och Chip

Colin 6 månader

Igår fick jag den här söta bilden av lille Colins matte. Jag måste bara få visa den! Det är så kul att få en bild då och då och få äran att följa med lite i hur de utvecklas. 


Höstpromenad

Oftast går jag själv med hundarna på mina promenader, men idag slumpade det sig så att både jag och maken var lediga från jobbet så han följde med i det vackra, men lite kyliga, höstlandskapet vi har runt oss. Vi bor så fantastiskt, stora skogar och Mälaren ett stenkast bort. Idag valde vi min favoritväg som går ett stycke längs sjön. Och eftersom Pär var med så passade jag på att be honom ta ett par bilder, jag kände att min profilbild på Facebook behövde förnyas så här när alla färger är som härligast ute. 

20151007_103253 (Medium)


Nelly dräktig - vi hoppas

Dagar och veckor går. I morgon är det fem veckor sedan första parningen mellan Nelly och Chip. Det skulle betyda att hon är på dag 34 nu. Många tecken finns där på dräktighet, så jag vågar nästan tro på att det är smått på väg. Vi hoppar över ultraljud och röntgen, så ännu en tid i ovisshet får vi stå ut med. 

Efter en rad dagar med gassande sol och väme visar den svenska sommaren sitt rätta ansikte igen. Regnet står som spön i backen och det är bara 17 grader. Rätt bra på ett sätt. Äntligen får jag och maken energi och lust att fortsätta göra ordning rummet på övervåningen till den 15-årige sonen. Idag står tapetsering på agendan. Den här veckan hoppas vi att det ska bli klart så att han kan flytta upp. Då blir hans rum intill vårt sovrum ledigt och det kommer att inredas till valprum. 

Trots regnet kom grannens flicka och hennes kompis för att låna Elsa och Hilda. De tycker det är roligt att låna våra små och gå en sväng då och då. Det är bara roligt, och nyttigt, för dem att vänja sig vid att andra hanterar dem ibland.

Nu kom de tillbaka, småråttorna ser ut som dränkta katter 


Bryggmys

2015-06-26 14.47.11 (Medium)Vi är lyckligt lottade som bor alldeles intill Mälaren, riktigt långt ute på landet där det blir så där alldeles tyst, bara fåglarna som kvittrar. Vi får gå ett hundratal meter genom vår grannes hage (där åtta vattenbufflar bor) så kommer vi till vår brygga, där vi har grillplats och en yttepytteliten strand. Dit går vi ofta och bara är. Sällan följer vare sig kamera eller telefon med men idag kom vår dotter, måg och två små barnbarn på besök och ville sitta och meta lite. Fikakorgarna var med förstås. Någon fisk blev det inte, stojande plaskande barn och busiga hundar satte stopp för det. Men mysigt hade vi i alla fall. 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«november 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Elsas valpar är här!
Runda magar
Ebbas valpar har flyttat
Lägesrapport i juletid
Tre tikar och tre hanar
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015