Bloggen om Becciebus

Ut ur valprummet

och in i hallen. Nu har de tre små fått flytta ut i hallen, valphagen är ihopmonterad och inredd med tidningspapper. Vår hall är stor och öppen och ligger centralt i huset, vi ser hagen från både kök och vardagsrum och den ligger nära sovrummen. Det var lite jobbigt för Nelly, som är extremt mammig när det blev full insyn till hennes små. Idag tar hon det med betydligt större ro och det är skönt. Fortfarande är hon ändå inte så förtjust i att jag lyfter upp hennes valpar men det går bättre och bättre.

 I hallen

För första gången har valparna fått ta emot besök. Vår äldsta dotter Annethe och hennes tre barn Vidar 10, Svea 6, och Loke 4 var här en stund. Vi fikade och sedan fick de vuxna hundarna kila ut på tomten en stund. Barnen fick sitta ner i hagen och mysa en stund med varsin valp. Underbart att se dem tillsammans. 

Loke Svea Vidar

Bortsett från att de nu kan få ta emot besök bjöd gårdagen på ännu en utmaning. Tidningspapper! De som precis lärt sig att med möda gå i bädden som är täckt med fällar där tassarna får bra fäste upptäckte att det inte alls är lika lätt att röra sig på det hala pappret. Men övning ger färdighet, de blir duktigare och duktigare. De klarar i alla fall av att ta sig både i och ur sovkorgen 

Proppmätta


Inget Herrfallet, men en bil

Den här helgen hade valparna i familjen och deras matte planerat att åka till Herrfallet utanför Arboga för att umgås med goda vänner och STOOORA bullmastiffer på den klubbens årliga rasklubbsutställning. Tyvärr fick vi ställa in den förväntat trevliga helgen eftersom min väns hund blev krasslig. Ingen fara på taket med honom, men hälsan och tryggheten får gå före nöjen. Så är det bara.

När det inte blev någon sådan resa åkte jag och maken till Veddesta utanför Stockholm istället. Vi har länge talat om att byta ut vår bensindrivna pengaslukande bil mot en dieseldriven istället. Vi hade sett en pärla som "bott" hela sitt billiv på Gotland (saltfria vägar), vi provkörde och så slog vi till. Jag är riktigt glad för den här, den ska få tjäna mig, min familj och våra hundar välNya pärlan

Det har inte hänt så mycket på hemsidan. Jag är den sorten som har många järn i elden och dessutom älskar jag att vara utomhus. Pyssla med hemsidor hamnar under kategorin inomhussysslor och de stunderna har i första hand gått till klubbarbete just nu. 

Desto mer roligt händer det runt hundarna, fortsättning följer och det snart 

 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«november 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Elsas valpar är här!
Runda magar
Ebbas valpar har flyttat
Lägesrapport i juletid
Tre tikar och tre hanar
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015