Bloggen om Becciebus

Välkommen tillbaka Lise

Så blev det så att Stellas och Stitch lilla tikvalp fick komma tillbaka. Sådant kom hända, och det är förstås tråkigt på ett sätt, ledsamt för familjen som det inte riktigt fungerade för. Men klokskapen är stor när man inser det så snabbt och tidigt som denna matte gjorde. 20200813_120057

Min första tanke var att nu måste jag hitta ett nytt hem till henne, men det blir nog så att den här godbiten blir kvar. Just nu har vi bestämt att hon får bo hemma hos min goda vän och uppfödarkollega Annika på kennel Mellvin's i Stallarholmen. Där finns lilla kompisen Silke, de har så roligt. Vi får se hur länge hon blir kvar där, men det blir troligen tills de valpar vi hoppas på att få i höst har flyttat hemifrån och det blir lite lugnare här hemma. 


Starten på 2020 i bilder

Montern byggs Så blev den, kvällen före öppning av mässan

Här är ett par bilder från Göteborg. Lena, Patrice, Alexander och jag reste ner på årets första torsdag. Sent på eftermiddagen var vi framme på mässan och kunde börja bygga vår monter. Visst blev den fin!? Vi blev väldigt nöjda i alla fall. Det blev fyra dagars hårt slit för oss, det var tjockt med folk och hög ljudnivå från morgon till kväll. Som tur var fick vi fin hjälp av Lisel, Yvonne, Dorita och Nadja lite här och då. Men gissa om vi var trötta innan vi fick plocka ner montern vid 17,00 sista kvällen och sedan starta resan med alla milen hemåt. Men måste ändå säga, tänk vilken fantastisk klubb vi har, när vi kan åka iväg och jobba och ändå få känslan av semester bara för att vi samtidigt har så kul!

Oboy Bentley

Bara lite på skoj, så här kan skillnaden på bad hair day och good hair day se ut för en bolonka 

Francine

Vår odåga Francine har hunnit bli 11 månader lite drygt. Hon är alldeles för smart för sitt bästa 😂 Vi har gunnebostängsel runt tomten, det hindrar inte henne från att ta sig ut på äventyr. På nolltid river hon upp maskorna i nederkanten och klämmer sig ut, med sig brukar hon få ett gäng glada bolonkor. Tur vi bor på landet, långt från trafikerade vägar 😒
Snart har vi fodrat alla stängsel med brädor och kompostgaller, skitsnyggt 😄😄😄


En egen logga

Jag måste få presentera min nya logga. Ny är väl lite konstigt att säga, för jag har inte haft någon "gammal", det här är min första. Den är skapad av min dotter Cecilia, och jag är så himla nöjd med den. Stilren och enkel i linjerna. Den finns redan här på startsidan och jag fick hem en bunt visitkort jag beställt för ett par dagar sedan. Jag har beställt en hoodie med brodyr också, kunde liksom inte låta bli när jag såg hur snyggt det blev på sidan man "skapade" dem på. Jag hoppas jag inte blir besviken. 

Kennel Becciebus

Visitkort2


SKK's uppfödarutbildning

Jag har sedan i mars gått uppfödarutbildningen som anordnas av SKK på distans. Mycket intressant och roligt, framför allt att få möjlighet att utbyta erfarenheter med andra uppfödare av andra raser. Rekomenderas varmt!

20264619_10154785118336200_7166920383125965461_n

Nu är jag godkänd och klar 


Gott Nytt År

Ja, det vill jag hälsa er som tittar in här, vare sig vi känner varandra eller inte! 

Äntligen har det kommit lite snö här i Mälardalen, det är vitt och vackert. Några minusgrader också, och kallare ska det bli de närmaste dagarna. Fågelmaten jag hänger ut går åt i ett nafs, det är tjockt av framför allt talgoxar och blåmesar här. Men hundarna är bara halvpigga på att gå ut, det är nästan kramsnö och de får stora snöbollar på benen, nästan så att de får svårt att gå. Varje gång de kommer in får jag duscha av benen på dem, därför önskar jag lite kallare väder, då går det bra.

Nelly och Hilda är parade, nu är det bara att vänta på tecken. Nelly har jag gott hopp om redan, jag tycker hon börjar bete sig med en värdighet som bara anstår en blivande mor. Hilda får vi vänta på lite till. Jag ska lägga in mer information under fliken Valpar. 

Jag har precis anmält mig till Svenska kennelklubbens uppfödarutbildning på distans. Jag har ännu ingen aning om när kursstart är, men den informationen hoppas jag snart kommer. Mycket spännande, jag hoppas på många lärorika stunder. Jag hade gärna gått kursen på sal, men bor man som vi gör så är det långt att åka. 

 


Sista semesterveckan

Jag har haft en lång och riktigt härlig semester i år. Ja, fyra veckor som vanligt men dagarna har känts innehållsrika och härligt meningsfulla. Det började med besök hos goda vänner på Visingsö, lillsemestern till Österrike/Wien och Slovakien när vi hämtade hem lilla Ebba. Väl hemma igen har vi varvat med roligt umgänge med barn och barnbarn, någon hundutställning, en roligt besök hos vännerna Susanne & Hans i Hudiksvall (Kennel Stensöbäcken's) med båttur och god mat, och roligt pyssel hemma. Jag tycker så mycket om att bygga och snickra saker. Jag är inte speciellt bra på det, inte mer än knappt normalhändig, men roligt är det! Så maken och jag byggde ett nytt trästaket som delar av tomten i två delar. Praktiskt och ÄNTLIGEN blev vi av med alla kompostgaller som vi höll fast med järnspett och tältpinnar. 

Staket

Nu håller vi på att sätta upp gunnebostängsel runt den delen av tomten som inte är inhägnad alls. Som det är nu kan vi inte utnyttja den delen, och det är hemskt tråkigt, det är runt 1500 kvm vi talar om. 

Än ska det föreställa sommar, augusti är en sommarmånad. Men visst är det höstvibbar! Jag tog den här bilden på alla tre killarna för ett par dagar sedan. Det är vackert med blommande ljung, men lite vemodigt att sommaren är slut.

Killarna i skogen

Oboy, Mark och Chip

Colin 6 månader

Igår fick jag den här söta bilden av lille Colins matte. Jag måste bara få visa den! Det är så kul att få en bild då och då och få äran att följa med lite i hur de utvecklas. 


Colin har fått en egen familj

Så blev det till slut dags för vår lille Colin att flytta till sin nya familj. Det känns jättebra! En ung familj med glada barn som bor ute på landet inte allt för långt härifrån, ett stycke utanför Sigtuna. Det känns att han kommer att bli älskad och att han kommer att få det hur bra som helst. 

DSC_4140 (Large)

DSC_4142 (Large)

Lycka till nu sötnos! :)


Fixardag

regbevis Registreringsbevisen har kommit till valparna och idag har jag varit på COOP och löst ut dem. Det var en speciell känsla, min allra första valpkull är registrerad med mitt eget kennelnamn och allt. Det kändes stort och känslan av stolthet är vacker. 

Jag åkte till MeraDogs lager utanför Enköping på vägen hem från dagens handlingsrunda också. Det var dags att fylla på med både hundmat och kattmat. Med mig hem fick jag varistt fint valppaket till de små. 

Det här är roligt! Men också lite vemodigt, tiden går SÅ fort, nu är de redan över fyra veckor gamla och det kommer inte att stå på förrän de är flygfärdiga. Nu börjar de bli så härliga också. De sover lite mindre än tidigare och då blir det mer tid till lek och bus. De har blivit hemskt mycket stadigare att gå, och tidningspappret i hagen är inte alls så farligt halt längre. De har börjat visa intresse för leksaker, de bär runt på små minimjukdjur och drar i varsin ända på andra små grejer. Tugga på varandra är rätt kul också 

Elsa har kanske haft en lite mindre kul dag idag. Inte för att hon tog det så hårt men hon har varit hos veterinären och fått både ettårsvaccin och en spruta mot rabies. Ett eget pass har hon också fått, så får vi nu för oss något skoj framöver så är hon startklar om tre veckor (den tid det tar innan rabiesvaccinet har kickat in). Inte för att något är planerat än, men man vet aldrig 


 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«november 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Elsas valpar är här!
Runda magar
Ebbas valpar har flyttat
Lägesrapport i juletid
Tre tikar och tre hanar
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015