Bloggen om Becciebus

Mot Åland!

Ja nu är det dags för utställning på  Åland, Eckerö närmare bestämt. Tyvärr inte för mig   Jag får ägna helgen åt att jobba medan Chip och Hilda får åka dit tillsammans med kennel Stensöbäcken's. Med andra ord; det blir att sitta här hemma och bita på naglarna och hålla tummar. 

Tungtransport för småhundar

Bilden här tog jag klockan sex i morse, vovvarna fick lyxtransport till Hudiksvall med Enköpings-husse som ändå skulle förbi på sin väg till Väldigt-långt-norrut. Vid en mack fick Hudiksvalls-husse möta upp och ta hand om tussarna, och på fredag bär det av för dem mot Grisslehamn och så småningom Åland. De kommer tillbaka på svensk mark på måndag igen och då möter jag upp dem norr om Uppsala. Jag hoppas det ligger fina rosetter i bagaget då också, hoppas hoppas... det skulle sitta fint med ett finskt cert till Chip nu 


Utställning vid Högbo bruk

Så igår var det utställning igen. Den här gången var det inte så långt att åka, och Pär följde med. Elsa var anmäld till valpklass, Hilda detbuterade som junior (nio månader och sex dagar gammal) och så Chip i championklass. Vi var tidigt på plats för att hinna titta på bullmastifferna där vännerna Lise och Priscilla skulle visa sina tjejer. Det blev sammantaget en jättefin dag, trots en och annan blöta från ovan. 

Elsa var inte riktigt "in the mood", hon placerade sig sist i raden av tre valpar men med finfin kritik. Vann gjorde kullsyrran Engla med matte Susanne på Stensöbäcken's

12002760_10153104892806200_6953366771771150513_n

Hilda gick ur ringen med ett Excellent och både jag och Susanne (som självklart var på plats) blev supernöjda. Domaren gillade henne, hon har fin byggnad och balans, men vi tycker själva att pälsen har lite i övrigt att önska. Tydligen var den ändå till belåtenhet i domarens (Svein Bjarne Helgesen) ögon.

 11999087_10153104892736200_4074046453382402879_n

Chip fick Excellent med CK och blev till slut BIR av totalt sex vuxna hundar! Yeaaaahhhhh   

11219217_10153104892831200_3902186240072826533_n

I bulleringen då? Priscillas Assa fick Excellent och Lises lilla Inez blev BIM! Grattis!!!!!!! 


EDS i Lillstrøm

Nu har det gått en tid sedan jag uppdaterade här senast. Luften gick lite ur mig när det inte blev några valpar, det var en besvikelse. Nåväl, det får bli nya tag på den fronten framöver. I helgen blev Hilda stora damen! Hon började löpa för första gången, lagom till niomånadersdagen, så de växer till sig de små grynen.

Nu är det utställningssäsong för oss, det är massor på G. De flesta ställer nog som mest under sommarmånaderna, men jag har haft hundar i lite fel ålder. Vi började lite smått med prinsessorna Hilda och Elsa på inofficiella småutställningar i somras, men nu i helgenvar det dags för Chip att komma ut i ringarna igen. Norskt cert står högt på önskelistan så när European Dog Show nu arrangerades i vårt västra grannland var det bara att satsa.

Vi var tre väninnor som for till hyrd hyte i Vestby, Annica och Priscilla med bullmastifferna Gossip och Assa. 25 bolonkor var anmälda och de flesta kom.  Extra kul var det att träffa ett par ryska uppfödare som rest hela vägen. Sådana man har som vänner på Facebook men egentligen aldrig trott att man skulle komma närmare än ett chatmeddelande. Väldigt inspirerande att byta några ord med de här trevliga kvinnorna. 

12001801_10204112228920800_466477544_oChip deltog i championklass, två hundar kom och mitt lakritstroll fick Excellent och vann klassen. Hurrrrraaaa ... Därefter placerade han sig som nummer 3 i Bästa Hane så inget cert. Det var synd, men jag är verkligen jätteglad för resultat ändå. Jag är också väldigt glad att Bente Johansen från Norge tog några bilder som hon var snäll nog att skicka till mig idag. Stort tack! 

När bedömningen var klar blev jag inviftad i ringen igen, det skulle tas ett gruppfoto med allt bolonkafolk tyckte någon, fråga mig inte vem men jättekul. Bara så synd att två av de svenska deltagare som också var där hade hunnit därifrån. Men här är resten av oss, en riktigt härlig bild som jag blir glad av! 

11995068_10204112230880849_1989084911_o

Nu satsar vi mot nya utställningar för hundarna. Med och utan mig, officiella och inofficiella, i Sverige och i grannländerna. En spännande och rolig höst & vinter väntar 


Mot Täby Galopp

Nu är Hilda och Elsa anmälda till ännu en utställning, det gäller ju att få brudarna världsvana! Vad som plötsligt slog mig var att båda går i samma klass då, hoppsan... jag måste ragga upp någon duglig handler. Undrar om jag kan muta dottern Amelie att följa med, hon är duktig och kan tycka att det är väldigt roligt men har inte tränat så mycket och för en tjugoåring är det rätt mycket annat som lockar än att följa med morsan i svinottan en lördagmorgon. Vi får se hur det går, annars får jag leta reda på någon annan. 

Andra utställningar på G är sedan 4 september när Chip ska ställas på EDS i Lillestrøm utanför Oslo, och några veckor senare följer Chip och Hilda med kennel Stensöbäcken's till Eckerö på Åland. 


Klubbens rasspecial

I lördags var det premiär för vår rasklubb att hålla i en helt egen utställning. En inofficiell sådan visserligen, men vi hade fått hela 22 hundar anmälda och en riktig auktoriserad domare som var glad för chansen att få se så många bolonkor på en och samma gång. Den här sommaren har bjudit på allt annat än vackert väder, regn i alla dess skalor har varit på menyn nästan varje dag. Och kallt! Pär och jag åkte upp till Kappellskärs Camping redan i fredags med lånad husvagn och redan då var det något märkligt, en skön och solig kväll. Underbart. Lite senare dök vännerna från Kennel Stensöbäcken's upp, Susanne och Hans, med sin vagn och vi kunde snart tända grillarna. 

Lördagen startade med underbart väder. De allra flesta av oss som sitter i klubbens styrelse fanns på plats och vi riggade ordning platsen. Folk droppade in och alla kom, även om någon var rejält sen och fick lov att visa sin hund utom tävlan. Men vad gjorde det, det var så mysig stämning runt hela planen. Familjär får jag nog säga. Domaren Åsa Andersson höll öppen kritik och reflekterade mycket över pälsarna. 

Kennel Becciebus bidrog med tre hundar; Elsa, Hilda och Chip. De båda sistnämnda samägda med Stensöbäcken's. Alla fick fina kritiker som hamnar på vardera hunds sida under veckan.  Kameran hade jag med men det blev inte många bilder tagna. Som tur är gjorde styrelsekollegan Lisel ett kanonjobb med sin. Här är några 

DSC_0126 (Medium)DSC_0146 (Medium)DSC_0219 (Medium)DSC_0252 (Medium)DSC_0280 (Medium)DSC_0354 (Medium)DSC_0399 (Medium)DSC_0713 (Medium)


Chips valpar hos Smedbys

Igår körde jag ner till Norrköping där Fia och Kenneth Gustavsson bor tillsammans med alla sina hundar. Chip och Mimmis valpar är drygt fem veckor nu och jag tyckte det var dags för ett besök hos dem. Som tur var passade det bra för folket på kennel Smedbys också. Så får jag presentera:

DSC_3196 (Medium) DSC_3168 (Medium) DSC_3183 (Medium) DSC_3206 (Medium)

Längst upp till vänster är hanen Smedbys B Evolution

Därefter kommer tikarna, sist i raden är Smedbys B Eurowinner, de två i mitten är Smedbys B Entertainer och Smedbys B Expression. Det är inte sagt vilken som heter vad av de två ännu. Alla fyra var så glada och livliga. En av flickorna är lite mindre än sina syskon, men oj så kavat och framåt! Riktigt söta små krabutter!


Nelly är parad

Ja, det har gått nästan två veckor redan sedan första parningen. Eftersom 

2015-06-02 16.36.37 (Medium)hanen i fråga, Chip, bor hemma här så har jag helt enkelt låtit dem para när det funnits intresse. Ja, inte precis som de velat naturligtvis, utan vare sig tillsyn eller hur ofta som helst. Så kul har de inte fått ha det   Chip är så tydlig, från att en dag möjligen kosta på sig en liten nosning på tiken till nästa dag med fullt påslag, därefter fullt intresse i det här fallet åtta dagar, och så dag nio ... inget intresse alls igen. Duktig kille det här!

Går allt som jag hoppas så väntas dessa valpar komma runt 5 augusti


Chip och Mimmis valpar har kommit

Smedby's fyra

I påskas hade Chip besök av tiken Mimmi (Owi-Cvet Vinny Vrch). En vacker och trevlig flicka så tycke uppstod mellan de unga tu. I torsdags, den 4 juni, föddes fyra friska fina valpar på Kennel Smedbys utanför Norrköping, tre tikar och en hane.

Grattis Fia och Kenneth till era Ryssdiamanter, det ska bli så roligt att följa de här små liven.

Det här är en länk till Kennel Smedbys hemsida


 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«mars 2023»
tiontofr
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Runda magar
Väntan på tecken
Vi hoppas på valpar i april
Elsas valpar är här!
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer
Lägesrapport i juletid
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015