Bloggen om Becciebus

Planer för året

Det är aldrig lätt att sia i vad som ska hända under ett år man har framför sig. Men tankar och drömmar det har jag självklart, inte minst vad gäller mina hundar och allt runt omkring. 

Jag hoppas att jag kommer att få ordning på min lhasas päls, den blev så sliten under hösten och jag har ingen annan än mig själv att skylla. Jag var nog lite överdrivet optimistisk med vad den skulle tåla. Nu har jag tagit lärdom av det och kämpar med att få den lång och vacker igen. När den tagit sig lite vill jag ut i utställningsringarna med henne, i alla fall några gånger i år. Jag vill också få ut mina yngsta bolonkor nu när de passerat valpklass och ska upp i officiella klasser. Det ska bli spännande att se hur det går. 

Valpar hoppas jag på förstås. Elsa står på tur, jag gissar att hon kommer att löpa i maj-juni. Hon har långa intervaller mellan löpen vilket är lite frustrerande. Jag hade låtit para henne sist hon löpte om det inte vore för vår resa till Thailand, hennes eventuella valpar hade varit runt fem veckor när vi skulle iväg så det hade inte fungerat. Med hennes långa cykler känns det som om jag får vänta i all oändlighet men det är som det är. 

Kanske blir det så att jag också tar en kull på Ebba i sommar/höst. Små lhasa apsovalpar i familjen!


Thailand, så helt off topic från hunderiet

Nu har vi kommit en bit in på det nya året och vi blandar friskt slask med rena midsommarvädret. Nu har det lovats kyla och jag hoppas innerligt att det är på väg. 

Nyåret firade jag och maken i Thailand dit vi reste tillsammans med vår yngsta dotters svärföräldrar. Våra ungdomar har vid det här laget varit där nere i tre månader och blir kvar bara lite till (åh så vi alla längtar!), så resans syfte var att få tillbringa tid med dem och så självklart att få en underbar semester. Och det fick vi! Det var min femte resa till Thailand och första gången vi bott på ett och samma ställe under hela vistelsen (vi har tidigare rest runt väldigt mycket). Men jag tror ändå vi aldrig tidigare upplevt så mycket, våra ungdomar lever ju ett vardagsliv där nere på ett sätt, tillsammans med den thailändska lokalbefolkningen de lärt känna under en del år (de åker till samma plats varje vinter). Vi har haft moppar och farit runt med, sett och gjort olika saker, men allt i ett ytterst behagligt tempo. 

Nyårsmiddag på Shanti Shanti

En liten fransk restaurang mitt i en thailändsk by, här åt vi en fantastisk nyårsmiddag. Vi hade tur som fick ett bord här just denna kväll.

Vid Horizon

Utanför fantastiska Horizon. Här tillbringade vi all tid när vi inte gjorde annat. Till exempel sov (vi bodde på ett annat hotell några minuters promenad bort)

Ny tatuering

Jag passade på att få en ny tatuering, gjord med bamboo stick. Jag älskar den!

Hundarna blev under tiden fint skötta av vår son med uppbackning av sina systrar. Det är verkligen en skatt att ha en stor familj!

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik