Bloggen om Becciebus

Valpshow i Bro

I lördags ordnade Stockholms Kennelklubb (STOKK) en valputställning på Bro Park, den nya galloppbanan som har fått ersätta den numera nedlagda Täby Gallopp (där ska det byggas bostäder). Jag hade anmält mina två småfröknar. Dagen bjöd på sol och skön värme, och tur var det för vinden var inte nådig, det var kulingstyrka på vindarna och det märktes då verkligen.

 

Blåsig dag i Bro

Ebba gjorde sin debut, hon var med i klassen för de allra yngsta (4-6 månader). Bortsett från att hon antingen skuttade i ringen eller gjorde tvärnit gick det ändå så pass bra att domaren gav henne ett HP och som enda lhasa apso därmed en BIR-rosett. Hon har tiden för sig den lilla gosenosan. 

Så blev det dags för Ewy (valpar 6-9 månader), hon är med sina sex och en halv månad något duktigare att föra sig i koppel och hängde glatt med, stod fint på bordet och allt. Duktig tjej. Det blev HP och BIR för henne också. Ja, hon var den enda bolonkan hon också, men jag blir lika glad och stolt i alla fall. Tjejerna var glada och hade rolig, och då hade jag det också. 

Så blev det dags för gruppfinal för vardera klass. Ebba blev oplacerad i sin, domaren sa att hem och öva lite, hon är verkligen jättefin! Så nästa klass, vi var tio från början. Jag blev häpen när vi blev kvar efter första gallringen. Fem kvar .. sedan fyra. Till slut satt jag och en dam med en liten mops kvar. Ewy fick den rosa rosetten Min lilla ynkepynk blev BIG1   Helt fantastiskt, så roligt!  Domaren, som heter Gunilla Albrigtsen, tyckte verkligen mycket om henne! Tyvärr kunde inte Pär komma fram och ta bilder på oss eftersom han hela tiden hade en valp att ta hand om. Men jag hade tur, för en för en helt ny bekantskap, Soile Tankka från Finland, tog några fina kort. 

Ewy BIG1   Jag och Ewy

I BIS-finalen blev vi oplacerade, där var många vackra hundar och dessutom hade Ewy kroknat vid det laget. Dagen blev väldigt lång så hon var ruskigt trött och orkade inte med att visa upp sig längre. Men summa summarum, en härlig dag!!!!  

Ewys kritik  Ebbas kritik


Sista semesterveckan

Jag har haft en lång och riktigt härlig semester i år. Ja, fyra veckor som vanligt men dagarna har känts innehållsrika och härligt meningsfulla. Det började med besök hos goda vänner på Visingsö, lillsemestern till Österrike/Wien och Slovakien när vi hämtade hem lilla Ebba. Väl hemma igen har vi varvat med roligt umgänge med barn och barnbarn, någon hundutställning, en roligt besök hos vännerna Susanne & Hans i Hudiksvall (Kennel Stensöbäcken's) med båttur och god mat, och roligt pyssel hemma. Jag tycker så mycket om att bygga och snickra saker. Jag är inte speciellt bra på det, inte mer än knappt normalhändig, men roligt är det! Så maken och jag byggde ett nytt trästaket som delar av tomten i två delar. Praktiskt och ÄNTLIGEN blev vi av med alla kompostgaller som vi höll fast med järnspett och tältpinnar. 

Staket

Nu håller vi på att sätta upp gunnebostängsel runt den delen av tomten som inte är inhägnad alls. Som det är nu kan vi inte utnyttja den delen, och det är hemskt tråkigt, det är runt 1500 kvm vi talar om. 

Än ska det föreställa sommar, augusti är en sommarmånad. Men visst är det höstvibbar! Jag tog den här bilden på alla tre killarna för ett par dagar sedan. Det är vackert med blommande ljung, men lite vemodigt att sommaren är slut.

Killarna i skogen

Oboy, Mark och Chip

Colin 6 månader

Igår fick jag den här söta bilden av lille Colins matte. Jag måste bara få visa den! Det är så kul att få en bild då och då och få äran att följa med lite i hur de utvecklas. 


Askersund

Idag har vi varit iväg till Askersund på utställning. Vädret var oroväckande kallt, regningt och blåsigt här hemma när vi gav oss av tidigt i morse, men vi hade tur; även om det inte var någon större värme så bestämde solen sig för att lysa på oss denna dag. Härligt! Anmälda till dagens show var Mark, Oboy och Ewy som det var premiär för. Dessutom fick lilla Ebba följa med för att liksom vänja sig med det här livet. 

Ewy som nyss fyllt sex månader debuterade alltså i utställningsvärlden idag. Det var två valpar idag, det var lille Wilde som är jämngammal, ägd av Annika och Lena Nilsson, som gick i hanhundsklassen. De båda små fick varsitt HP, hederspris och Wilde tog hem BIR och Ewy fick BIM-rosetten. Båda valparna var så duktiga, glada små prickar 

Ewy Askersund

Efter detta var det dags för juniorhanarna, och eftersom jag hade Mark och Oboy anmälda i samma klass behövde jag lite hjälp. Pär hade gått in om det inte funnits något annat sätt, men snälla Annika Nilsson ställde hjälpsamt upp och visade Oboy. Det gick hur bra som helst! Visst tittade han lite efter mig ibland, men han uppförde sig hur bra som helst. Men så är Annika riktigt duktig också!

Oboy fick ett Excellent men inget CK idag, och för Mark blev det ett Very Good. Visst önskar man sig mer, men sådär är det. 

Ebba då, som var med utom tävlan. Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av den valpen. Hur cool och kavat som helst tuffar hon med in på utställningsområdet med allt virrvarr av människor, hundar, tält och annat överallt. Sedan bara är hon liksom, spanar runt, chillar och verkar trivas hur bra som helst. Jag tror allt hon charmade en och annan den här dagen :) Jag hade hoppats hinna titta på bedömningen på lhasorna också, men vi var i ringar en bit från varandra och skulle in ungefär samtidigt. Så tyvärr missade jag dem. Jag vill ju börja spana lite där och möjligen bekanta mig lite med folk också. Men det blir fler tillfällen. 

Nu chillar jag och jyckarna i soffan med smågodis och te. Husse har åkt och jobbat. Vi mår gott! 


Svenstavik

Idag har det varit hundutställning igen, uppe i Svenstavik den här gången. Tyvärr hade inte jag möjlighet att fara dit själv, så en av hundarna här hemma fick skjuts upp till Hudiksvall i torsdags så att han kunde få åka på showen tillsammans med andra Susanne-matten. Med sig, förutom Oboy, hade hon vår gemensamt ägda Heaven i valpklass och Chips dotter Engla (som numera bor hemma hos Susannes dotter Hanna i Lycksele) Tur var det för det gick helt strålande. Storslam för kennel Stensöbäcken's. Engla blev bäst i rasen, BIR och Oboy bäst i motsatt kön, BIM. Lilla Heaven blev BIR i valpklass. 

BIR o BIM Vännäs

Oboy visas här av Susanne och Engla av Hanna. 

 

BIR valp Svenstavik

Lilla Heaven med Susanne, bästa hane i valpklassen blev Ramita de Palma Benji, som bor i Norge. Och domare för dagen var Tarja Löfman, Finland


Ebba, en liten lhasa apso

Nu så är hon här! Vår lilla Ebba, som egentligen heter Everybody Want Me Ivepet. I morgon är det en vecka sedan maken och jag åkte hem till hennes uppfödare Iveta Petrakova i den lilla byn Palarikovo ungefär tio mil utanför Bratislava i Slovakien. Vi blev varmt och väl mottagna hemma hos henne, denna dag som bjöd på 35 graders värme i skuggan. Vi kom vid lunch och blev bjudna på kaffe, vatten, lunch, öl och glass. Runt oss på den lilla terassen stojade hennes väldigt glada och sympatiska hundar. Bland dem tre småttingar. Det var Elliot som antagligen ska stanna hos Iveta, lilla Grace som dagen efter flyttade till Storbrittanien och så vår fina Ebba.

Ebba hade inte den ringaste lust att hälsa på oss. Inte rädd, inte osäker ... bara på lhasa apsors vis   Så småningom lastade vi in oss igen i vår hyrbil och körde tillbaka till Wien där vi bodde på Hotel Vienna nära Praterstern. Bra läge nära den stora trafikleden A4 och flygplatsen och dessutom väldigt djurvänligt. En liten hund var hjärtligt välkommen där. Ett hotell att rekomendera; litet och modernt med trevlig personal, otroligt rena, fräscha och rymliga rum och härlig frukostbuffé. 

I onsdags flög vi hem. Lilla Ebba har funnit sig till rätta, hon har fått aptit och leker glatt med Ewy. Det känns som om hon trivs hemma hos oss allaredan. Även om dagen idag kanske var ett bottennapp, alla hundar har fått bada och blivit igenomkammade. Långt ifrån någons drömdag  

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«augusti 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Runda magar
Väntan på tecken
Vi hoppas på valpar i april
Elsas valpar är här!
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer
Lägesrapport i juletid
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    Augusti
 •    Juli
 •    April
 •    Mars
 •    Februari
 •    Januari
 • 2015