Bloggen om Becciebus

Alfta

Nu har jag börjat få lite fason på ordning på datorn, det går i alla fall att hitta bilderna. Jag fotar ganska mycket så det är många filer som helst ska ligga i kataloger snyggt och prydligt.

Redan i fredags for kompis Annica och jag norrut, jag plockade upp henne och hennes två bullar Nisse och Gossip i Björklinge. Vi checkade efter lite strul (bokningen fanns inte) in och installerade oss i den minsta och fulaste lilla stuga vi någonsin lyckats hitta. Vi höll på att bryta ihop av skratt, ja tur att man kan ta det från den sidan ibland 

Stuga Orbaden

Lördagen var i bullmastiffernas tecken. Det var bara tre stycken anmälda den här dagen och Annicas fina hane Gossip knep Cert, Cacib och blev BIR! Hurra! Vädret var strålande vackert, det gjorde att det blev väldigt varmt på idrottsfältet vi var på, så trots att vi stannat kvar i fleera timmar för att vänta in gruppfinalen så begav vi oss hem till stugan i förtid. Det blev en härlig eftermiddag med bubbel, choklad och en middagslur ute i gräset för både hundar och mattar. Guldstund!  DSC_4417

Så blev det söndag och dags för bolonkakillarna Mark och Oboy. På plats mötte familjen Wiik upp med Engla och lilla Heaven. Också Lillbritt från Ljungaverk var på plats med Chips dotter Doris, och Birgitta från Vallentuna med en hane och en tik. 

Först in i ringen var Heaven i valpklass, hon fick HP och blev BIR-valp! Hon är så söt och fin!!

I hanar juniorklass var de tre, Mark och Oboy fick varsitt excellent men tyvärr inget CK. Mark blev etta i klassen och Oboy tvåa. Jag är trots det oerhört nöjd, speciellt med Mark som är en lite försiktig kille. Men jag ser stor utveckling honom och för var gång han kommer med ut så går det bättre och bättre.  

Heaven, Mark och Oboy

Sedan var det slut med hundar jag är med och äger, men däremot så skulle två av Chips döttrar in. Engla och Doris. Engla fick också hon ett slätt excellent, men för Doris gick det bättre. CK och därmed både Cert och BIR!!! Inte illa, hennes matte Lillbritt, som nästan inte hade tänkt komma den här dagen, såg så chockad och snopen ut att det var rent hjärtevärmande. Bara att gratulera! 

Engla o Doris

På plats denna fantastiska utställningshelg fanns även Hälsinge Smådjursklinik från Hudiksvall. Eftersom det inte var någon kö alls till den här lilla mottagningen de installerat i ishallens garage tog Susanne och jag med oss Mark och Oboy, som ju båda nyligen fyllt ett år, och passade på att få dem bååda både ögonlysta och patellaundersökta. Allt med ett stort UA! 


Ebba tre månader

Idag hade jag tänkt lägga upp lite bilder från helgen i Alfta, och berätta hur vi haft det där. Men i morse kom jag på att jag skulle fixa lite med alla mappar på datorn, det blev en hel del oordning när den gamla gick sönder och jag bara la över allt på den nya. Det blev så långa och dumma sökvägar så jag ville förenkla lite. Tyvärr hittar inte mitt bildbehandlingsprogram Lightroom några kataloger alls nu, så jag blev tvungen att importera om alltsammans. Det tar lite tid, så idag får vi nöja oss med en bild på min kommande lilla prinsessa Ebba.

Ebba tre månader

Hon bor fortfarande hemma hos sin uppfödare Iveta i Slovakien. En person jag verkligen uppskattar, hon har ett så trevligt förhållningssätt till sina hundar och valparna tycks växa upp ungefär som hundar här hemma i Sverige; I familj med mycket utevistelse och samvaro med andra hundar i olika åldrar. I dag är det två veckor tills vi flyger ner, det ska bli så spännande att äntligen få träffa "the little devil" som hennes matte beskriver henne som 


Efter ett litet uppehåll; Tillbaka igen.

Jaha .. nu blev det ett väldigt långt uppehåll i blogginläggen här på sidan. Strax efter att jag laddade upp det sista så gick min dator sönder, och trots olika försök att reparera den så ville det sig inte. Det fick bli ett nyinköp helt enkelt. Sedan har tiden runnit iväg i rasande fart, som den så ofta gör. Nåväl, här kommer en liten uppdatering, inte för att så mycket hänt - det mesta är sig likt sedan sist bortsett från att det blivit sommar. Det njuter jag hejdlöst av, men ännu återstår två långa veckor att jobba innan den efterlängtade semestern börjar. 

På hundfronten är nog det största som hänt att den lilla lhasa-flickan som var tänkt att flytta hit inte gör det. Hon pigmenterade sig inte som hon ska, och det är inte bra. En lhasa ska ha svart nos, punkt! Så istället blir det en kullsyster som är brindle och vit. En liten Ebba blir det. Det känns så spännande, den 25 den här månaden flyger jag och husse Pär till Wien för att hämta henne. Bilder kommer. 

Helgen som stundar bjuder på utställning i Alfta. Jag åker upp redan i morgon eftermiddag tillsammans med härliga älskade vännen Annica och hennes bullmastiffer. Vi har hyrt en yttepyttestuga några mil ifrån utställningen och där väntar några lata mysiga och härliga dagar med promenader, mat, snacks och vin! Med mig följer mark och Oboy. I Alfta möter vi upp min partner in crimes, Susanne på Stensöbäcken's, för att visa gograbbarna. Fortsättning följer

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«juli 2016»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Elsas valpar är här!
Runda magar
Ebbas valpar har flyttat
Lägesrapport i juletid
Tre tikar och tre hanar
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    Augusti
  •    Juli
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2015