Bloggen om Becciebus

Ewy och lilla fröken lhasa


Ewy koppeltränar

Nu blev det liksom vardag här hemma. Jag tyckte det var mysigt att ha flera småvalpar här hemma, men nu när båda killarna har flyttat så märker jag hur lugnt det blev med bara en liten. Nu slipper Ewy konkurrera om uppmärksamheten, och jag kan fokusera på hennes utveckling på ett annat sätt. Det är lite enklare att bara ha en som ska koppeltränas till exempel. Hon är så fin den lilla fröken, helt ljuvlig och lika prillig som sin halvsyster Elsa och pappa Chip. Hon verkar inte ha ärvt mycket av sin mors värdiga sätt 

13036621_10207479791286939_1829047292_oI Slovakien växer och frodas den lilla lhasavalpen som nog ska kallas Ebba. Eller Lova. Eller Lovis. Idag är hon 16 dagar gammal. På bilden här intill är hon 12-13 dagar och ögonen har precis öppnats.

Handpenning är skickad. Och idag bokade jag faktiskt flyg till Wien som blir enklast att resa till. Till Bratislava går mycket få flyg från Sverige men det gör inget. Det är inte mer än fem mil mellan städerna. Det blir att hyra bil vid flygplatsen, och maken och jag har bestämt att bo två nätter och leka lite turist också. Det kommer att bli underbart, jag längtar så! 


Colin har fått en egen familj

Så blev det till slut dags för vår lille Colin att flytta till sin nya familj. Det känns jättebra! En ung familj med glada barn som bor ute på landet inte allt för långt härifrån, ett stycke utanför Sigtuna. Det känns att han kommer att bli älskad och att han kommer att få det hur bra som helst. 

DSC_4140 (Large)

DSC_4142 (Large)

Lycka till nu sötnos! :)


Välkommen Heaven

Så drog vi ner till Prag igen då, jag och Susanne på Stensöbäcken's. Det börjar bli en lite ful ovana det här 

Heaven 4 månader

Så nu välkomnar vi lilla Heaven Krasotka Moja till Sverige. En liten black & tan flicka född den 15 december. Hon är halvsyster till Oboy, de har samma mamma. Hon får självklart en egen sida under "Mina hundar", där kommer allt sådant där annat som stamtavla med mera att gå att hitta. Jag har redan börjat lite smått.

Heaven kommer att bo uppe i Hudiksvall hemma hos Susanne och Hans på Stensöbäcken's, men vi äger henne tillsammans. Jag måste säga att det är så roligt att vara två med de flesta hundarna. Vi äger fler bolonkor tillsammans än var för sig. Det är känns så bra att ha en lika impulsiv och tossig vän och kollega där ute som sig själv. Vi har väldigt roligt när vi kommer igång 

            Snabbrastning på flygplatsen i Prag Michala, uppfödaren i mitten


Lördag i Sundsvall

I lördags var det nationell utställning i Sundsvall. Jag for upp till Hudiksvall redan på fredagkvällen efter jobbet för att mellanlanda hemma hos Susanne på Stensön. Skönt, för jag har ungefär 40 mil till Sundsvall hemifrån och det hade blivit en mycket tidig uppstigning annars. 

Med oss till utställningen hade vi grabbarna Oboy och Mark, och så Elsa. Alla tre visades i juniorklass. Det blev blandade resultat, Elsa fick nöja sig med ett Good denna dag och Mark med ett Very Good. Elsa mättes och befann sig i största laget, Mark är en försiktig herre och vill inte riktigt bjuda på sig själv. 

Oboy däremot, är en lite väl livad kille. Susanne skulle visa honom och trots all träning jag lagt ner på att han ska kunna uppföra sig i koppel så bar han sig åt precis som i Strängnäs; hopp, skutt och bit i koppel. Domaren som förstod att det var hemma hos mig kanaljen är bosatt beordrade mig och Susanne att byta hundar med varandra och då gick han betydligt bättre. Så bra att han slutade som bästa hane och till slut också som BIM. Cert fick han också, bara tio månader gammal. Hurraaa!!!! 

BIM och BIR

BIR - CADENCE NESWE ANERIKO med matte Petra Lindberg, BIM - FANTASTIC BOY KRASOTKA MOJA med mig. Domare: Eva Liljekvist Borg

Jag och Susanne "äter" frukost Jag och Bente Johansen

Och så måste jag självklart tacka Bente Johanssen för alla fina bilder hon och hennes man Knut tog. Guld värt!!!! 


Mycket kul framöver

Det har inte hänt så speciellt mycket sedan lille Björn flyttade hemifrån. Jag har fått rapport och allt verkar gå så bra. Roligt att höra! Brorsan Colin väntar fortfarande på att någon ska vilja ha honom. Det ordnar sig säkert med tiden. Is i magen. Men jag känner att hans framtida familj missar något nu, han är så otroligt framåt och härlig, en cool kille med mycket härlig personlighet. Han är så kul! 

Utställningssäsongen börjar på att vakna till liv. Vi har ju varit i Göteborg och Strängnäs, men de båda känns lite som före, ett mellanspel liksom. På fredag packar jag dock in Elsa, Oboy och Mark i bilen, plockar upp dottern Amelie på vägen och rullar norrut. Målet är Sundsvall men vi ska mellanlanda i Hudiksvall och sova hos vännen och kollegan Susanne. Jag ser fram emot en dag på Nordichallen med hundar och goda vänner. Amelie ser fram emot att få träffa sin allra bästa vän Linnea som haft turen att komma in på sjuksköterskeprogrammet i Sundsvall och flyttat dit. Hon blir kvar och tar sig hemåt med tåg på söndag. 

Snart är det så dags för Västerås, så nu rullar det på.

På onsdag i nästa vecka drar Susanne och jag till Prag igen. Vi börjar få rutin på det här, haha. Lite nytt blod till vår gemensamma hundpark är på ingång. Det blir vår femte gemensamma hund. Det är så fantastiskt roligt att ha en likasinnad dåre där ute 

Igår föddes det en kull lhasa apso valpar i Slovakien. Det blev tre av vardera kön och en av de små tikarna är reserverad för mig. Jag känner ett sådan lyckorus för den här saken så jag vill nästan gråta. Jag saknar ännu min Becky så det gör ont i bröstet. Jag har länge kännt att en dag vill jag ha en annan lhasa, och helst en "beckyfärgad" (particolor). Nu blir det en röd. Och det känns bra. Inte förrän i slutet av juli kommer den här lilla att vara färdig för att resa till Sverige, så det är en lång väntan. Men det är det värt. 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«april 2016»
tiontofr
010203
04050607080910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Ebbas valpar har flyttat
Runda magar
Lägesrapport i juletid
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer
Väntan på tecken
Vi hoppas på valpar i april

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    Augusti
  •    Juli
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2015