Bloggen om Becciebus

Colin spurtar

Jag väger inte valparna lika ofta längre, det syns så tydligt om de mår bra i alla fall. Men idag var det dags. Det är inte så speciellt lätt att få dem att ligga still i den lilla plastbunken jag använder längre, de till och med försöker kasta sig ur den. Men efter ett par försök så kom jag i alla fall fram till att Colin, som varit störst hela vägen, har passerat ett kilo nu. 1090 gram kom jag och vågen till slut överens om. Syskonen Ewy 665 gram och Björn 780. Alla har vuxit fint, men Colin spurtar ifrån lite grann. 

Bolonkadiagram

I det här diagrammet kan man få en hygglig fingervisning om vad det månde bliva av de små liven.

Helgen har jag bland annat ägnat och allmän klo- och tassvård. Inte ens valparna slapp undan. Pilligt som attan med de pyttesmå klorna och det kräver både stark lampa och läsglasögon (som jag aldrig använder annars).

 47845f35-4649-447f-bca1-bc5b1bdc9189

 


Ut ur valprummet

och in i hallen. Nu har de tre små fått flytta ut i hallen, valphagen är ihopmonterad och inredd med tidningspapper. Vår hall är stor och öppen och ligger centralt i huset, vi ser hagen från både kök och vardagsrum och den ligger nära sovrummen. Det var lite jobbigt för Nelly, som är extremt mammig när det blev full insyn till hennes små. Idag tar hon det med betydligt större ro och det är skönt. Fortfarande är hon ändå inte så förtjust i att jag lyfter upp hennes valpar men det går bättre och bättre.

 I hallen

För första gången har valparna fått ta emot besök. Vår äldsta dotter Annethe och hennes tre barn Vidar 10, Svea 6, och Loke 4 var här en stund. Vi fikade och sedan fick de vuxna hundarna kila ut på tomten en stund. Barnen fick sitta ner i hagen och mysa en stund med varsin valp. Underbart att se dem tillsammans. 

Loke Svea Vidar

Bortsett från att de nu kan få ta emot besök bjöd gårdagen på ännu en utmaning. Tidningspapper! De som precis lärt sig att med möda gå i bädden som är täckt med fällar där tassarna får bra fäste upptäckte att det inte alls är lika lätt att röra sig på det hala pappret. Men övning ger färdighet, de blir duktigare och duktigare. De klarar i alla fall av att ta sig både i och ur sovkorgen 

Proppmätta


En liten film

Här kommer ett litet filmklipp på valparna. Nu börjar de bli vansinnigt söta, och ROLIGA att titta på!! De tultar omkring i valplådan, vingligt och ostadigt. Iblan försöker någon klia sig lite eller slå till ett syskon med tassen. Det brukar sluta med att de välter omkull, men övning ger färdighet! Om några dagar så är det ännu stadigare. Det är så himla roligt att se hur de utvecklas 

Det är bara lite synd att de var så sömniga när jag fick för mig att filma. 


Valparna är 18 dagar

Nu har de tre små fläskkorvarna i valplådan fått ögon alla tre. Först ut var Björn, efter ett par dagar var det Ewys tur och ytterligare ett par dagar senare var det dags för Colin. De har fått ett helt nytt uttryck, blivit mer hund liksom. Och de är ljuvligt söta, helt gudomliga 

Speciellt aktiva är de inte ännu, de roar sig mest med att äta och sova fortfarande. Stundtals vinglar de omkring på ostadiga ben i sin bädd. Men nu kommer det att hända saker slag i slag, de blir snabbt allt mer medvetna om sin omgivning och nyfikna på omvärlden. På måndag ska de få flytta ut ur valprummet och in i hagen i hallen. Det kommer att bli roligt för alla, inte minst för mamma Nelly som tycker det blir långsamt allt oftare och vill vara ute hos oss andra. 

 


Elsa har fått diplom

Elsas diplom

Det här stiliga diplomet kom i posten för ett par dagar sedan. Min fina lilla tjej :)

Idag kom det lite nya bilder på valparnas egen sida. Hela 12 dagar har de hunnit bli och idag blev Björn den första att öppna ögonen. Ofattbart gulligt! Jag skulle tro att de andra kommer i morgon 


Rallykullens egen sida

Nu har valpkullen fått en egen sida under rubriken Valpar i menyn till vänster. Där kommer jag att ladda upp fler bilder än här på bloggen. Välkomna att kika in!


En dryg vecka gamla

Nu har valparna blivit åtta dagar gamla och de växer så det knakar! Nellys mjölk verkar vara särdeles fet och fin och speciellt lille Colin håller på att arta sig att bli en finfin julgris. Jag håller inte på och plockar med dem mer än när de ska vägas en gång om dagen, men det verkligen att känna att det blivit en helt annan stadga och styrka i dem alla tre. De har ändrat utseende också, från att verkligen se ut som små magra fågelungar som nyfödda har de blivit så söta så man bara smälter när man ser dem. 

Rallykullen

Födelsevikten får man ta med en nypa salt, jag hade troligen ställt vågen så illa att den nuddade kanten på trasmattan som jag har på golvet (och precis där hade jag ställt vågen). Dag 0 är mot kvällen samma dag de föddes, så där någonstans har vi nog den rätta födelsevikten också. 

Det är så roligt det här! Jag ser så mycket fram emot att de ska växa till sig och bli riktiga personligheter   


Drygt två dygn

Colin, Ewy och Björn

Från vänster till höger

Becciebus Colin McRae, Becciebus Ewy Rosqvist och Becciebus Björn Waldegård. De växer och frodas, hanarna är jämnstora medan lilla Ewy håller sig ett snäpp mindre <3

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«februari 2016»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Elsas valpar är här!
Runda magar
Ebbas valpar har flyttat
Lägesrapport i juletid
Tre tikar och tre hanar
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
  •    December
  •    November
  •    Oktober
  •    Augusti
  •    Juli
  •    April
  •    Mars
  •    Februari
  •    Januari
  • 2015