Bloggen om Becciebus

Klubbens rasspecial

I lördags var det premiär för vår rasklubb att hålla i en helt egen utställning. En inofficiell sådan visserligen, men vi hade fått hela 22 hundar anmälda och en riktig auktoriserad domare som var glad för chansen att få se så många bolonkor på en och samma gång. Den här sommaren har bjudit på allt annat än vackert väder, regn i alla dess skalor har varit på menyn nästan varje dag. Och kallt! Pär och jag åkte upp till Kappellskärs Camping redan i fredags med lånad husvagn och redan då var det något märkligt, en skön och solig kväll. Underbart. Lite senare dök vännerna från Kennel Stensöbäcken's upp, Susanne och Hans, med sin vagn och vi kunde snart tända grillarna. 

Lördagen startade med underbart väder. De allra flesta av oss som sitter i klubbens styrelse fanns på plats och vi riggade ordning platsen. Folk droppade in och alla kom, även om någon var rejält sen och fick lov att visa sin hund utom tävlan. Men vad gjorde det, det var så mysig stämning runt hela planen. Familjär får jag nog säga. Domaren Åsa Andersson höll öppen kritik och reflekterade mycket över pälsarna. 

Kennel Becciebus bidrog med tre hundar; Elsa, Hilda och Chip. De båda sistnämnda samägda med Stensöbäcken's. Alla fick fina kritiker som hamnar på vardera hunds sida under veckan.  Kameran hade jag med men det blev inte många bilder tagna. Som tur är gjorde styrelsekollegan Lisel ett kanonjobb med sin. Här är några 

DSC_0126 (Medium)DSC_0146 (Medium)DSC_0219 (Medium)DSC_0252 (Medium)DSC_0280 (Medium)DSC_0354 (Medium)DSC_0399 (Medium)DSC_0713 (Medium)


Hilda och Elsa debuterar

I söndags var det dags för småtjejerna att debutera i utställningsringen. Det var en liten inofficiell utställning arrangerad av Gävle Brukshundsklubb som fick stå för det arrangemanget. Vädret var med tanke på vad den här sommaren hittills bjudit på helt ok; ömsom sol ömsom lite duggregn och en temperatur strax under 20 grader så det var alldeles lagom för hundarna.

Jag var i ärlighetens namn lite spänd för hur det här skulle gå, våra hundar är riktiga lantisar och inte så vana med folksamlingar och okända hundar (även om vi försöker åka in till lilla staden ibland). Vi såg till att vara på plats i god tid och satte oss i våra fällstolar och drack kaffe medan tjejerna fick roa sig med att spana. 11694851_10152974944096200_810782999475149519_n

Jag hade inte behövt fundera så mycket på det, de tog det hela med ro. Så perfekt med en så liten utställning första gången, en bra mjukstart. Inne i ringen uppförde de sig mycket bra, lite skutt på valpars vis men jag är stolt och nöjd. 

De startade i olika klasser, Elsa var först ut tillsammans med kullsystern Engla. Vi fick en jättefin kritik och HP, men Engla knep förstaplaceringen. Hilda var ensam i sin klass och vann då naturligt den eftersom även hon fick HP (och jättefin kritik hon också). Hon fick gå mot Engla i Bästa Valp, och också den titeln tog Engla hem. Engla som dessutom blev BIG Valp 3 lite senare   Ett riktigt litet stjärnämne den där bruttan. Trist nog var det ingen som tog några bilder på premiärdgen, bara den här som syns här. Jaja :)


Chips valpar hos Smedbys

Igår körde jag ner till Norrköping där Fia och Kenneth Gustavsson bor tillsammans med alla sina hundar. Chip och Mimmis valpar är drygt fem veckor nu och jag tyckte det var dags för ett besök hos dem. Som tur var passade det bra för folket på kennel Smedbys också. Så får jag presentera:

DSC_3196 (Medium) DSC_3168 (Medium) DSC_3183 (Medium) DSC_3206 (Medium)

Längst upp till vänster är hanen Smedbys B Evolution

Därefter kommer tikarna, sist i raden är Smedbys B Eurowinner, de två i mitten är Smedbys B Entertainer och Smedbys B Expression. Det är inte sagt vilken som heter vad av de två ännu. Alla fyra var så glada och livliga. En av flickorna är lite mindre än sina syskon, men oj så kavat och framåt! Riktigt söta små krabutter!


Nelly dräktig - vi hoppas

Dagar och veckor går. I morgon är det fem veckor sedan första parningen mellan Nelly och Chip. Det skulle betyda att hon är på dag 34 nu. Många tecken finns där på dräktighet, så jag vågar nästan tro på att det är smått på väg. Vi hoppar över ultraljud och röntgen, så ännu en tid i ovisshet får vi stå ut med. 

Efter en rad dagar med gassande sol och väme visar den svenska sommaren sitt rätta ansikte igen. Regnet står som spön i backen och det är bara 17 grader. Rätt bra på ett sätt. Äntligen får jag och maken energi och lust att fortsätta göra ordning rummet på övervåningen till den 15-årige sonen. Idag står tapetsering på agendan. Den här veckan hoppas vi att det ska bli klart så att han kan flytta upp. Då blir hans rum intill vårt sovrum ledigt och det kommer att inredas till valprum. 

Trots regnet kom grannens flicka och hennes kompis för att låna Elsa och Hilda. De tycker det är roligt att låna våra små och gå en sväng då och då. Det är bara roligt, och nyttigt, för dem att vänja sig vid att andra hanterar dem ibland.

Nu kom de tillbaka, småråttorna ser ut som dränkta katter 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik