Bloggen om Becciebus

Bryggmys

2015-06-26 14.47.11 (Medium)Vi är lyckligt lottade som bor alldeles intill Mälaren, riktigt långt ute på landet där det blir så där alldeles tyst, bara fåglarna som kvittrar. Vi får gå ett hundratal meter genom vår grannes hage (där åtta vattenbufflar bor) så kommer vi till vår brygga, där vi har grillplats och en yttepytteliten strand. Dit går vi ofta och bara är. Sällan följer vare sig kamera eller telefon med men idag kom vår dotter, måg och två små barnbarn på besök och ville sitta och meta lite. Fikakorgarna var med förstås. Någon fisk blev det inte, stojande plaskande barn och busiga hundar satte stopp för det. Men mysigt hade vi i alla fall. 


Jeppegrindar

unnamed (Medium)Midsommarvädret har väl haft en del övrigt att önska, så vi blev lite rastlösa här hemma. Så istället för att äta sill och dricka nubbe for vi iväg, i konstant ösregn, till Sorunda söder om Stockholm för att köpa lastgaller och Jeppegrindar till bilen. Fynd på Blocket! De grindar vi hade i gamla bilen (en XC70) passade naturligtvis inte så vi blev glada när vi hittade de här nästan nya sakerna för en spottstyver. Lite meckliga at få på plats var de, det var svårt att få dem i spänn ordentligt, men till slut blev det bra.

Nu känns det tryggare att ha hundarna i bilen igen. Som en sluss ungefär. Det är otäckt att öppna bagageluckan när de är därbak även om de sitter i bur eller väska, de är förvånansvärt snabba när de sätter den sidan till. 


Nelly är parad

Ja, det har gått nästan två veckor redan sedan första parningen. Eftersom 

2015-06-02 16.36.37 (Medium)hanen i fråga, Chip, bor hemma här så har jag helt enkelt låtit dem para när det funnits intresse. Ja, inte precis som de velat naturligtvis, utan vare sig tillsyn eller hur ofta som helst. Så kul har de inte fått ha det  Chip är så tydlig, från att en dag möjligen kosta på sig en liten nosning på tiken till nästa dag med fullt påslag, därefter fullt intresse i det här fallet åtta dagar, och så dag nio ... inget intresse alls igen. Duktig kille det här!

Går allt som jag hoppas så väntas dessa valpar komma runt 5 augusti


Diplomet har kommit

2015-06-11 16.38.44 (Medium)Äntligen har det efterlängtade diplomet från SKK kommit  Nu är kennell Becciebus officiell på riktigt. Det är en ganska lång process när man vill söka sig ett kennelprefix. Till att börja med tog det, i alla fall för mig, en ganska lång tid att känna in vad jag vill ha för namn. Jag ville helst att det skulle vara fritt från mitt eget personnamn, från min bostadsort och från någon specifik hundras. Jag ville att det ska betyda något för mig, och självklart att det både låter vettigt och ser lite småtrevligt ut i skrift. När namnet Becciebus liksom kom till mig så visste jag; That's the namne!! Jag syndade listorna hos FCI och kunde inte hitta något som jag själv tyckte skulle kunna vara allt för snarlikt och har därför mer eller mindre kännt mig trygg i att få det namnet godkännt. Men man vet ju aldrig ...

Jag började nog i december med det där tänkandet, på allvar. I januari skickade jag in papprena. I Hunsports majnummer fanns vi till slut med bland "Nya kennelnamn", överklaganstiden gick ut 1 juni. Och så! nu är det färdigt. Det är bara att åka till IKEA och köpa en ram nu, yeaiiii 

 


Chip och Mimmis valpar har kommit

Smedby's fyra

I påskas hade Chip besök av tiken Mimmi (Owi-Cvet Vinny Vrch). En vacker och trevlig flicka så tycke uppstod mellan de unga tu. I torsdags, den 4 juni, föddes fyra friska fina valpar på Kennel Smedbys utanför Norrköping, tre tikar och en hane.

Grattis Fia och Kenneth till era Ryssdiamanter, det ska bli så roligt att följa de här små liven.

Det här är en länk till Kennel Smedbys hemsida


Hemsidan sjösatt

Så var hemsidan ute i offentlighetn. Det känns roligt! Nu vågar jag visa upp den, det är tillräckligt mycket som är färdigt för att det ska gå att se vad det handlar om även om det finns en hel del att fila på. Sådan är jag, jag kommer att hitta detaljer i oändlighet   Idag gör jag inget mer, men härnäst står det på tur att ordna till förklaringar till alla foton. 

 


Ringträning

Igår kväll var det premiär för lilla Hilda, som blir sex månader om några dagar, att vara med på ringträning. Ringträningen arrangeras av Hundkompetens och som instruktörer har vi Moa Persson och Susanne Rehlin.

Det är alltid lika roligt trots att jag inte kan påstå att vädret var på vår sida. Det känns tokigt att känna att man glömt både mössa och vantar hemma när vi är inne i juni månad. 

Hur som helst, Hilda som är en aning försiktig liten viol tyckte allt att det var en ganska onödig tillställning vi for iväg på. En massa skumma hundar som ville nosa och de var stora, vissa skällde och dessutom höll vi alla på att blåsa bort. 

Som vanligt delades vi upp i två grupper, stora och små hundar. En vända hos Susanne och sedan en hos Moa och efter det fick vi gå inomhus och få en härlig kopp kaffe att värma våra frusna händer på. Efter kaffepausen blev det lite övningar med att gå serpentin runt varandra och lite annat. 

Om två veckor är det dags igen, då hoppas jag att någon dotter kan följa med så att lilla Elsa också får prova på. Då har hon passerat fyramånadersstrecket och är välkommen 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius

Blogghistorik

«juni 2015»
tiontofr
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Senaste inlägg
Unga lhasaflickor på utställning
Ebbas valpar har flyttat
Tre tikar och tre hanar
Spännande väntan
Ebba är parad
Finbesök
Runda magar
Väntan på tecken
På sommaren
Välkommen tillbaka Lise

Senast kommenterade
Elsas valpar är här!
Runda magar
Ebbas valpar har flyttat
Lägesrapport i juletid
Tre tikar och tre hanar
Gott Nytt År
En resa till Åland
Valpshow i Bro
Sofie har flyttat
Smålhasorna växer

Kategorier
Becciebus
Bentley
Bil
BPH
Candy
Chip
Dator och hemsidepyssel
Diverse
Ebba
Elsa
Ewy
Familjeliv
Francine
Fransoskullen
Gamekullen
Heaven
Hilda
Häxkullen
Jaina
Kallekullen
Lhasa apso
Lise
Mark
Nelly
Oboy
Oskar
Parning
Rallykullen
Ringträning
Sofie
SRTBK
Stella
Stensöbäcken's
Stitch
Utflykter
Utställning
Valpar
Vardagsliv
Veterinär
WoW-kullen
Zina
Ztina

Arkiv
2022
2021
2020
2019
2018
2017
2016
2015
 •    December
 •    November
 •    Oktober
 •    September
 •    Augusti
 •    Juli
 •    Juni
 •    Maj