Bloggen om Becciebus

Lägesrapport i juletid

Oj oj .. nu har deet gått så där vansinnigt mycket tid igen, sedan jag skrev i bloggen sist. Så det blir kort om vad som hänt sedan sist. 

Lilla valpen Oskar hamnade på Ultuna och har blivit opererad för främmande föremål i magsäcken. Han var inte långt från döden när vi kom in och han togs till IVA, en sådan liten kropp har inte mycket att spela på. Hypoglykemi var det mest akuta men efter dropp var han så stabil att han kunde opereras och den stora hårboll han hade i magen kunde tas ut. Nu, nästan fyra veckor senare mår han jättebra igen, full fart och bus, bus, bus!!

Zina har varit på inofficiell utställning i Eskilstuna, Tibethundsklubben stod som arrangör. Där var tre tikar i vuenklass, och Zina vann och blev BIR. Hurra!!!!

Inte riktigt lika bra gick det på hennes allra första officiella, Stockholm hundmässa, dr hon fick nöja sig med ett VG. Vilket ju inte är bara dåligt, men man hoppas ju alltid på mer.

Och nu har Ebba börjat löpa, det var några dagar sedan. Så nästa vecka kommer hon att fara till Umeå för lite amorösa äventyr. Så spännande med en lhasa-kull! Mer om detta kommer. Och kanske bilder på övrigt jag skrivit om här i inlägget, jag ska plocka ihop lite från mobiltelefonen och ladda upp. Men till dess ....

Hundarnas julkort


Mark har fått en ny familj

Det har ordnat sig på bästa sätt för vår Mark, han har hittat sin familj och lever nu ett liv på landet med sin husse och matte och deras husbil.

Vi önskar all lycka till 


Och kvar blev Oompa

Och för rättvisans skull så har han också fått ett nytt tilltalsnamn. Oompa är kul men lite svårt att uttala till vardags så numera heter han Oskar. 

Jag tycker att han är rasande söt, tantecknad och fina lockar. Och roligt nog så här han blivit mer kontaktsökande, sällskaplig och myssugen nu när bröderna flyttat. Så länge de var kvar umgicks han hellre med dem än med oss människor. Oskar kommer att bli en rätt liten kille. Ja, spännande ska det bli att se hur han utvecklas,  blir han som jag hoppas blir han kvar i kenneln, här hemma eller hos fodervärd, om inte blir han till salu senare. Men jag hoppas ju att godbiten blir en liten stjärna med tänder och kulor där de ska vara. 

IMG_20181028_174126_902


Nu har Charlie också flyttat

Ja, numera heter han Chilli och det passar ju bra ihop med hans nya kompis Lakritz, båda är något ätbart. Så lycka till nu i dikt nya hem lille vän. Jag önskar matte Marina och husse Arne stort lycka till!

20181027_173300


Ebba på ögonlysning

Igår var jag och Ebba till Strömsholm, ögonlysning och koll av knän stod på menyn. Även om jag egentligen inte hade någon anledning att tro att något skulle vara fel så blev jag både glad och lättad när den gode Nils meddelade att allt var precis som det ska. Ett steg närmare min första kull lhasa apso. Ett DNA-test för att utesluta PRA4 återstår.

20181025_110104 20181025_110045

 

Idag har lilla Charlie varit på ombesiktning inför mötet med din nya familj i morgon,  det gick också finfint 🙂


Så har Willy flyttat

Ja igår var det då dags för den första av Elsas små pojkar att flytta hemifrån. Willy heter numera Marley och bor i Huskvarna hos matte Alma och husse Zoran och deras döttrar. Lycka till lilla söta vän.

IMG_20181020_160631_632

Kvar är Charlie och Oompa. Charlie flyttar till Göteborg om en vecka och Oompa blir kvar här ett tag. Jag tycker han är så fin, så han får stå på tillväxt. När han är runt 5-6 månader ska jag bestämma mig för om han ska säljas eller om jag ska leta efter en foderfamilj till honom. 

20181021_115023

För övrigt har helgen ägnats mest åt båtpyssel, sommaren är oundvikligen slut och efter en sista övernattning i båten förra helgen var det så dags att ta upp henne ur vattnet nu. Nu är det bara att vänta in nästa vår. 

IMG_20181020_174458_004


BPH

I helgen var det dags för bolonkaklubbens dag med BPH. Klubben hade bokat en hel dag i Nykvarn utanför Stockholm bara för bolonka. tio platser hade vi att fylla och vi fick ihop nio hundar. Det löste sig med att jag förutom Chip tog med mig lhasa apson Ebba, så var dagen fylld. Jättekul dag, det var strålande väder även om det blåste lite kallt. Men glada hundar med mattar och hussar gjorde dagen perfekt. Planen var att jag skulle åka hem efter lunchuppehållet men det var så trevligt, och intressant att se andra hundar än sina egna gå banan att jag blev kvar till slutet. 

Lunchen ja, den fick bestå av Maries bullar och min äppelpaj den här dagen. Inte det nyttigaste kanske men hur gott som helst. Vi ställde till med ett litet kaffekalas där och bjöd även några som dök upp bara för att få bekanta sig med rasen. Alltid roligt med nya ansikten!! 

Här är gänget som var med denna dag, minus Nadja och Dorita & Pelle. De hade inte tid att vara kvar hela dagen tyvärr. 

FB_IMG_1537990269079

Marie, jag, Lena, Sandra och Annika


Stella har blivit champion

Stella bor hos kompisen Susanne uppe i Hudiksvall och hon har verkligen farit runt och visat upp vår lilla prinsessa under sommaren, och den 15 augusti fyllde hon två år. Cert hade hon redan en hel rad av, dessutom ett norskt. Men alla dessa har hon fått som junior och unghund, och minst ett måste vara erövrat efter tvåårsdagen. Två försök på Gotland förra helgen gav inget, där var det hennes kullsyster Olga (ägd av Birgitta Schéle) som kammade hem cert och championat. Också jätteroligt!!

Men så denna helg! Nu var det dags i Högbo/Sandviken och nu var det dags. 

SKK 1 sept

BIR med Cert och championat, dessutom Nordic cert!!! Domare Eva Nielsen

SDHK 2 sept

Ja, hon smällde till i går också, på SDHKs utställning på samma plats, BIR här också, men nu var championatet ju redan i hamn. Domare Göran Bodegård