Bloggen om Becciebus

Askersund

Idag har vi varit iväg till Askersund på utställning. Vädret var oroväckande kallt, regningt och blåsigt här hemma när vi gav oss av tidigt i morse, men vi hade tur; även om det inte var någon större värme så bestämde solen sig för att lysa på oss denna dag. Härligt! Anmälda till dagens show var Mark, Oboy och Ewy som det var premiär för. Dessutom fick lilla Ebba följa med för att liksom vänja sig med det här livet. 

Ewy som nyss fyllt sex månader debuterade alltså i utställningsvärlden idag. Det var två valpar idag, det var lille Wilde som är jämngammal, ägd av Annika och Lena Nilsson, som gick i hanhundsklassen. De båda små fick varsitt HP, hederspris och Wilde tog hem BIR och Ewy fick BIM-rosetten. Båda valparna var så duktiga, glada små prickar 

Ewy Askersund

Efter detta var det dags för juniorhanarna, och eftersom jag hade Mark och Oboy anmälda i samma klass behövde jag lite hjälp. Pär hade gått in om det inte funnits något annat sätt, men snälla Annika Nilsson ställde hjälpsamt upp och visade Oboy. Det gick hur bra som helst! Visst tittade han lite efter mig ibland, men han uppförde sig hur bra som helst. Men så är Annika riktigt duktig också!

Oboy fick ett Excellent men inget CK idag, och för Mark blev det ett Very Good. Visst önskar man sig mer, men sådär är det. 

Ebba då, som var med utom tävlan. Jag måste säga att jag är riktigt imponerad av den valpen. Hur cool och kavat som helst tuffar hon med in på utställningsområdet med allt virrvarr av människor, hundar, tält och annat överallt. Sedan bara är hon liksom, spanar runt, chillar och verkar trivas hur bra som helst. Jag tror allt hon charmade en och annan den här dagen :) Jag hade hoppats hinna titta på bedömningen på lhasorna också, men vi var i ringar en bit från varandra och skulle in ungefär samtidigt. Så tyvärr missade jag dem. Jag vill ju börja spana lite där och möjligen bekanta mig lite med folk också. Men det blir fler tillfällen. 

Nu chillar jag och jyckarna i soffan med smågodis och te. Husse har åkt och jobbat. Vi mår gott! 


 
 
:) ;) :D :( :O :P :| :S     

 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius