Bloggen om Becciebus

Vi hoppas på valpar i april

Stitch    Stella

Det här vackra paret hoppas vi ska bli föräldrar i mitten av april. Stella har just börjat löpa så nu håller vi tummarna att allt går som planerat. 

Tiken: SE UCH NO UCH Russkaya Roskosh Utrennaya Zvezda (Stella)
Hane: NO JV-19 Russkaya Roskosh Solnechyi Svet (Stitch)


Bolonkadagen och Stella

Så har vår rasklubb hållit detta års upplaga av Bolonkadagen. Det har varit mycket slit och jobb för oss som sitter i styrelsen med planerande och praktiska förberedelser men det har det varit så värt! Det kom mycket folk, vi kunde erbjuda många roliga aktiviteter och vädret var helt på vår sida. En toppendag i Strängnäs. Och inte blev det sämre av att vår Stella tog hem BIS 

DSC_9820-Redigera


Härliga hund

Ingen har väl missat att sista numret av Härliga Hund (nr8 2019) har med bolonka som rasspecial. Det känns så härligt kul att vår ras får lite välförtjänt uppmärksamhet. Extra kul också att vovven som pryder första uppslaget av artikeln är min och Susanne Wiks fina härliga Stella!

20190727_102802

20190727_102812


Stella har blivit champion

Stella bor hos kompisen Susanne uppe i Hudiksvall och hon har verkligen farit runt och visat upp vår lilla prinsessa under sommaren, och den 15 augusti fyllde hon två år. Cert hade hon redan en hel rad av, dessutom ett norskt. Men alla dessa har hon fått som junior och unghund, och minst ett måste vara erövrat efter tvåårsdagen. Två försök på Gotland förra helgen gav inget, där var det hennes kullsyster Olga (ägd av Birgitta Schéle) som kammade hem cert och championat. Också jätteroligt!!

Men så denna helg! Nu var det dags i Högbo/Sandviken och nu var det dags. 

SKK 1 sept

BIR med Cert och championat, dessutom Nordic cert!!! Domare Eva Nielsen

SDHK 2 sept

Ja, hon smällde till i går också, på SDHKs utställning på samma plats, BIR här också, men nu var championatet ju redan i hamn. Domare Göran Bodegård


Stella, Årets Bolonka 2017

IMG_20180310_205843_857

I helgen höll Svenska russkaya Tsvetnaya Bolonkaklubben sitt årsmöte, faktiskt här på Hovgården men i min grannes festlokal. Som traditionen bjuder delade vi ut priser till årets utställnings-, lydnasds-, rallylydnads- och nose workbolonka. 

Vår Stella (som jag samäger med kennel Stensöbäcken's, Susanne Wik och där Stella också bor) tog hem förstapriset som Årets Utställningsbolonka 2017! Så fantastiskt roligt och vi är ofantligt stolta över vår lilla tjej som ännu är så ung. Och hon är inte bara vacker, hon är livlig och glad också. En liten dröm faktiskt 


Stella och Heaven på utställning

16832838_10208435593596281_838691542_o

De här två förtjusande damerna har varit på en liten inofficiell utställning i Söråker idag, tillsammans med matte och husse Susanne & Hans. Som synes har det gått jättebra; Stella blev BIR valp, och Heaven BIR. Kritiklapparna lät inte skämmas för sig de heller! 


Stella och Heaven hälsar

Stella 5 månader, Heaven 13 månader

Det här är Stella och Heaven, de två små prinsessorna som jag deläger men som bor i Hudiksvall hos vännen ch kollegan Susanne Wiik. Som de prinsessor de är är det självklart att de ska vila på soffkuddarna. Ska det vara fint så ska det :) 


Stella

Så har jag äran att presentera vår nya lilla stjärna Russkaya Roskosh Utrenaya Zvezda som kom flygande ända bort från Nobosibirsk igår. 475 mil bort på ett ungefär. Hennes uppfödare Larisa Verentennikova kom till Arlanda med henne och hennes kullsyster som ska bo i Vallentuna. Stella ska bo hos Susanne W uppe i Hudiksvall, men vi äger henna tillsammans, 50/50. 

Vi hade en härlig dag med flera vänner som mötte upp på Arlanda, Susanne och jag var självklart där och tog emot Larisa när hon kom ut genom tullen på Arlanda. Hon blev så glad att någon stod där och tog emfot efter den långa resan. Snart anslöt också Birgitta och hennes dotter Julia som skulle hämta den svarta lilla kullsystern, och Annika N som tidigare köpt en annan valp från Larisa. Vi slog oss alla ner vid ett bord på 7eleven och där blev vi sittande i några timmar med fika, papper och hundar. Vi trodde kanske att personalen på fiket skulle irritera sig på oss, för vi bredde ut oss med mycket folk, många hundar, vagnar och dessutom lyckades vi blockera deras varuintag. Men idel glada miner. Vilken härlig personal!!!!! 

Susanne W, jag, Larisa, Birgitta och Annika

Susanne och jag hade varit lite ängsliga, som man ju är när man ska få en fyra månader gammal valp som man bara sett på fotografier och någon liten filmsnutt. Skulle hon vara ynkligt liten? Skulle hon vara darrande rädd?  Allt kom på skam. En glad sprallig och orädd lagom liten fröken mötte oss nyfiket när vi öppnade transportburen. Vilket ljuvligt charmtroll. Vi känner oss båda riktigt nöjda så här långt, och hon har redan busat sig in i sin nya flock uppe i Hudik. Stella och Susanne

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius