Bloggen om Becciebus

Nu är de små en vecka gamla

Och de äter och sover, växer också förstås   Det händer inte så mycket annat i deras värld just nu. Ett par bilder finns på deras sida Kallekullen under rubriken Valpar. Än är de få, men när de blir äldre kommer det garanterat att bli många fler. Just nu vill jag störa så lite så möjligt. Jag kan i alla fall bjuda på en bild på deras bostad. 

20180818_223632

Nu är taket nedfällt i övre hörnet, så de har som en liten koja. Det rödaktiga ljuset kommer av att det sitter en värmelampa, en så kallad grislampa, i taket. Den tänder jag då och då om det känns lite kyligt i rummet så här första tiden. När de blir lite större och robustare tar vi bort den. 


Elsas valpar!

Så har de äntligen kommit! Elsas och Zingos små valpar. Det blev tre svarta hanar. Välkomna till världen små vänner! Det kommer mer information och bilder framöver och eftersom på de små både här i bloggen, men framförallt under fliken Valpar och Kallekullen

Ett dygn gamla Valparnas namn


Elsa väntar smått

Nu är jag helt säker på att Elsa väntar smått. Det är några veckor kvar och magen är inte så stor än. Jag tror på en rätt liten kull, kanske två ... vi får se. 

Blivande pappa är vackra och söta Pifpaf Gaff Tchiorny Plut (Zingo), ägd av Annika Nilsson i Stallarholmen. 


Elsa ögonlyst och patellaundersökt

Eftersom jag inväntar löp och förhoppningsvis parning och valpar på Elsa inom en snar framtid så var det hög tid att ordna tid för ögonlysning och patellaundersökning. Jag fick en passande tid i Katrineholm, två timmars bilresa bort och mitt emellan två nattskift. Lite tungt men det var det värt för allt såg bara fint ut. Nu inväntar vi löpet! 

20180610_205957


April

Nu är det äntligen vår på riktigt! Vi har haft ett par riktiga sommardagar till och med, så varma att hundarna, ovana som de är, flämtat i värmen. Ännu inte vana att söka skugga trots att det finns gott om den. Ja det är en härlig tid nu!

Lilla Sofie har härliga dagar, hon är tuff och framåt och bekantar sig glatt med alla människor och alla främmande situationer. Idag satt hon i mitt knä medan vi körde "mormors" bil genom tvätten på CirkelK. Först lite obehag, men sekunden senare tittade hon bara intresserat på de stora borstarna. 

Vi väntar och väntar på att Elsa ska börja löpa. Förhoppningsvis kommer det i slutet av maj åtminstone. Då blir det parning och så småningom en kull fina valpar, hoppas jag. 

Och annars då, jo äntligen har vi tagit tag i det högt efterlängtade hundbadet i tvättstugan. Det har stått en skåpstomme där länge nu, men sedan har inget hänt. Say why .... Ja, men nu äntligen så ska det bli! Jag är så glad, en fast plats i bra arbetshöjd (viktigt). 


Planer för året

Det är aldrig lätt att sia i vad som ska hända under ett år man har framför sig. Men tankar och drömmar det har jag självklart, inte minst vad gäller mina hundar och allt runt omkring. 

Jag hoppas att jag kommer att få ordning på min lhasas päls, den blev så sliten under hösten och jag har ingen annan än mig själv att skylla. Jag var nog lite överdrivet optimistisk med vad den skulle tåla. Nu har jag tagit lärdom av det och kämpar med att få den lång och vacker igen. När den tagit sig lite vill jag ut i utställningsringarna med henne, i alla fall några gånger i år. Jag vill också få ut mina yngsta bolonkor nu när de passerat valpklass och ska upp i officiella klasser. Det ska bli spännande att se hur det går. 

Valpar hoppas jag på förstås. Elsa står på tur, jag gissar att hon kommer att löpa i maj-juni. Hon har långa intervaller mellan löpen vilket är lite frustrerande. Jag hade låtit para henne sist hon löpte om det inte vore för vår resa till Thailand, hennes eventuella valpar hade varit runt fem veckor när vi skulle iväg så det hade inte fungerat. Med hennes långa cykler känns det som om jag får vänta i all oändlighet men det är som det är. 

Kanske blir det så att jag också tar en kull på Ebba i sommar/höst. Små lhasa apsovalpar i familjen!


Lördag i Sundsvall

I lördags var det nationell utställning i Sundsvall. Jag for upp till Hudiksvall redan på fredagkvällen efter jobbet för att mellanlanda hemma hos Susanne på Stensön. Skönt, för jag har ungefär 40 mil till Sundsvall hemifrån och det hade blivit en mycket tidig uppstigning annars. 

Med oss till utställningen hade vi grabbarna Oboy och Mark, och så Elsa. Alla tre visades i juniorklass. Det blev blandade resultat, Elsa fick nöja sig med ett Good denna dag och Mark med ett Very Good. Elsa mättes och befann sig i största laget, Mark är en försiktig herre och vill inte riktigt bjuda på sig själv. 

Oboy däremot, är en lite väl livad kille. Susanne skulle visa honom och trots all träning jag lagt ner på att han ska kunna uppföra sig i koppel så bar han sig åt precis som i Strängnäs; hopp, skutt och bit i koppel. Domaren som förstod att det var hemma hos mig kanaljen är bosatt beordrade mig och Susanne att byta hundar med varandra och då gick han betydligt bättre. Så bra att han slutade som bästa hane och till slut också som BIM. Cert fick han också, bara tio månader gammal. Hurraaa!!!! 

BIM och BIR

BIR - CADENCE NESWE ANERIKO med matte Petra Lindberg, BIM - FANTASTIC BOY KRASOTKA MOJA med mig. Domare: Eva Liljekvist Borg

Jag och Susanne "äter" frukost Jag och Bente Johansen

Och så måste jag självklart tacka Bente Johanssen för alla fina bilder hon och hennes man Knut tog. Guld värt!!!! 


Utställning i Strängnäs

Det blev dåligt med foton på mina hundar och mig från Strängnäs i helgen som var. Jag hade med mig tre små pälsklingar till utställningen som arrrangerades av SKK.DSC_3967 (Medium)


Valpklass hanar Mark-Cvet Vinny Vrch fick jättetrevlig kritik men inget HP eftersom han är lite osäker och ville inte lyfta svansen.

Junior hanar Fantastic Boy Krasotka Moja fick också superkritik och ett Excellent. Den gladlynte spjuvern hade nog vunnit på om han kunnat gå med alla fyra tassarna i backen i åtminstone två sekunder åt gången.

Juniorklass tikar Stensöbäckens Elsa Excellent utan CK "i största laget" men i övrigt strålande kritik här också.

Efteråt hade vi årsmöte med rasklubben. Jag tycker själv att vi är en trevlig samling folk *s* I samband med det mötet så passade vi på att dela ut priser till de hundar som fått titeln Årets Bolonka (1-4). Första pris gick till fina Cocoa Love Canis Bohemia med ägare Pia Gjälby som ni ser på bilden.