Bloggen om Becciebus

Björn flyttar hemifrån

Så kom då dagen när den första valpen fått flytta hemifrån. Lille Björn har fått ett nytt hem i Linköping hos Christina och Peter. Lycka till lille vän 

DSC_4047 (Medium)


Valpar i vårsol, film

Igår kom solen en stund på eftermiddagen, då passade vi på att gå ut en stund i det sköna vädret med de små busarna


Utställning i Strängnäs

Det blev dåligt med foton på mina hundar och mig från Strängnäs i helgen som var. Jag hade med mig tre små pälsklingar till utställningen som arrrangerades av SKK.DSC_3967 (Medium)


Valpklass hanar Mark-Cvet Vinny Vrch fick jättetrevlig kritik men inget HP eftersom han är lite osäker och ville inte lyfta svansen.

Junior hanar Fantastic Boy Krasotka Moja fick också superkritik och ett Excellent. Den gladlynte spjuvern hade nog vunnit på om han kunnat gå med alla fyra tassarna i backen i åtminstone två sekunder åt gången.

Juniorklass tikar Stensöbäckens Elsa Excellent utan CK "i största laget" men i övrigt strålande kritik här också.

Efteråt hade vi årsmöte med rasklubben. Jag tycker själv att vi är en trevlig samling folk *s* I samband med det mötet så passade vi på att dela ut priser till de hundar som fått titeln Årets Bolonka (1-4). Första pris gick till fina Cocoa Love Canis Bohemia med ägare Pia Gjälby som ni ser på bilden.

 


Vårsol

Valpar i vårsol

Idag sken solen så där skönt och härligt som den bara kan så här tidigt på våren. Så idag fick valparna för första gången prova att vara utomhus. Hela utflykten varade bara i kanske fem minuter, gräset var fuktigt och det var lite småläskigt.  Ewy och Björn höll sig kvar i tryggheten i närheten av korgen men Colin var lite modigare och tog sig en liten tur i en cirkel runt mig. 


Det här med mat

DSC_3879 (Medium)

 

DSC_3876 (Medium)

Mat börjar bli spännande för valparna. Nu får de uppblött valpfoder flera gånger om dagen och de brukar genast ta sig fram till fatet och smaska i sig lite grann. De äter inte mycket ännu, jag tror nog de ändå föredrar maten mamma Nelly bjuder på. 

DSC_3921 (Medium)

Det gäller dock för mamma Nelly att äta upp sin mat medan den bjuds, lämnar man sin skål obevakad i hagen för att gå ut och rasta sig (så att valparna ska få äta utan att mamsen i sin tur tömmer deras fat), så passar gärna pappa Chip på att göra sitt bästa för att få sig en extra portion. 

DSC_3918 (Medium)

Till slut bjuder vi på en gruppbild på gänget, tagen idag när de är fem veckor och två dagar gamla


Fixardag

regbevis Registreringsbevisen har kommit till valparna och idag har jag varit på COOP och löst ut dem. Det var en speciell känsla, min allra första valpkull är registrerad med mitt eget kennelnamn och allt. Det kändes stort och känslan av stolthet är vacker. 

Jag åkte till MeraDogs lager utanför Enköping på vägen hem från dagens handlingsrunda också. Det var dags att fylla på med både hundmat och kattmat. Med mig hem fick jag varistt fint valppaket till de små. 

Det här är roligt! Men också lite vemodigt, tiden går SÅ fort, nu är de redan över fyra veckor gamla och det kommer inte att stå på förrän de är flygfärdiga. Nu börjar de bli så härliga också. De sover lite mindre än tidigare och då blir det mer tid till lek och bus. De har blivit hemskt mycket stadigare att gå, och tidningspappret i hagen är inte alls så farligt halt längre. De har börjat visa intresse för leksaker, de bär runt på små minimjukdjur och drar i varsin ända på andra små grejer. Tugga på varandra är rätt kul också 

Elsa har kanske haft en lite mindre kul dag idag. Inte för att hon tog det så hårt men hon har varit hos veterinären och fått både ettårsvaccin och en spruta mot rabies. Ett eget pass har hon också fått, så får vi nu för oss något skoj framöver så är hon startklar om tre veckor (den tid det tar innan rabiesvaccinet har kickat in). Inte för att något är planerat än, men man vet aldrig 

 

Bloggerskan själv

DSC_2252 (Small)
Susanne Nevelius